Ικανοποιημένος από την «τεράστια βούληση και επιθυμία όλων των Ελλήνων» να εμβολιαστούν εμφανίστηκε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, την ώρα που οι εμβολιασμοί στα νησιά της «Γαλάζιας Ελευθερίας» γίνονται με δύο ταχύτητες.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της Καθημερινής, η πλατφόρμα για τα 19 νησιά άνοιξε σε δύο ημερολογιακά γκρουπ. Το πρώτο αφορά τις ημερομηνίες 17 έως 22 Μαΐου και το δεύτερο από τις 23 Μαΐου έως τις 30 του μήνα. Και ενώ το πρώτο φάνηκε να πήγε καλά, το δεύτερο γκρουπ είχε αρκετά χαμηλότερη συμμετοχή.

Τα νησιά που δεν φαίνεται να «πείθονται» είναι: η Κως με 71% πληρότητα στο δεύτερο γκρουπ, η Κάλυμνος με 60%, η Σύρος με 77%, η Κεφαλονιά με 24%, η Λήμνος με 51%, η Σάμος με 17%, η Ζάκυνθος με 24% και η Λέσβος με 51%. Άξιο αναφοράς είναι επίσης πως, με εξαίρεση την Κω, κανένα από τα προαναφερθέντα νησιά δεν είχε 100% πληρότητα ούτε στο πρώτο γκρουπ.

Από την πλευρά του, ο Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, έδειξε ικανοποιημένος από τους ρυθμούς των εμβολιασμών και την βούληση και το ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους του Έλληνες για να εμβολιαστούν. Σε δήλωσή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, είπε: «Θέλω να εκφράσω την ικανοποίησή μου γιατί μέσα σε μία μέρα, δηλαδή από χθες Παρασκευή μέχρι και σήμερα Σάββατο, ενεγράφησαν και έκλεισαν ραντεβού για εμβολιασμό περισσότεροι από 100.000 συμπολίτες μας, για τις ηλικίες από 40 έως 44 ετών. Το γεγονός αυτό δείχνει την τεράστια βούληση και το τεράστιο ενδιαφέρον που υπάρχει από όλους τους Έλληνες, κάθε ηλικίας, να κλείσουν ραντεβού για να εμβολιαστούν».