Μιλώντας στην εκπομπή του OPEN «Ώρα Ελλάδος», ο Φλωρίδης ισχυρίστηκε πως δεν έπεσε ούτε ένα εκατοστό τσιμέντου στο σημείο, ενώ όταν επισημάνθηκε στον υπουργό Δικαιοσύνης ότι το μπάζωμα καταγγέλλεται από συγγενείς των θυμάτων, πραγματογνώμονες και επιστήμονες ο υπουργός είπε ότι «πρόκειται για μία υπόθεση που τώρα διερευνάται από τη Δικαιοσύνη».

Σε σχέση με την ύπαρξη παράνομων ή επικίνδυνων υλικών στην εμπορική αμαξοστοιχία σημείωσε ότι οι απαντήσεις θα δοθούν από τα εργαστήρια του εξωτερικού, προσθέτοντας ότι όλα βρίσκονται στα χέρια των ανακριτών. Σύμφωνα με τον ίδιο, ο ανακριτής θα στείλει στο εξωτερικό και τα πιθανά βίντεο που έχουν υποστεί επεξεργασία.

Μάλιστα, ο υπουργός έκανε λόγο για ύπαρξη «αγωγού φυσικού αερίου» στον τόπο του δυστυχήματος των Τεμπών, με τους δημοσιογράφους να σημειώνουν πως αυτό δεν ισχύει.

«Πήρα θέση στο γεγονός ότι επιχειρήθηκε μέσα από τα μπαζώματα να γίνει μια συγκάλυψη στοιχείων από τους πολιτικούς» απάντησε σχετικά με τις αντιδράσεις στον απόηχο των δηλώσεών του, ότι αυτοί «που μιλούν για μπάζωμα, αυτοί είναι για τα μπάζα».