Ασταμάτητη η ΕΛΑΣ συνεχίζει να αυξάνει τον στόλο της, με την κυβέρνηση να επενδύει για ακόμη μία φορά στην καταστολή, με την απόκτηση «76 νέων οχημάτων τα οποία κατανέμονται σε Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, στην Υποδιεύθυνση Περιπολιών Αθηνών, καθώς και σε Τμήματα Τουριστικής Αστυνομίας σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Χαλκίδα, Κέρκυρα, Ναύπλιο, Ρόδο, Κω και Κρήτη», σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Τον τελευταίο ενάμιση χρόνο, η αστυνομία εξασφάλισε έναν στόλο 1.807 νέων οχημάτων. Αυτή τη φορά, στη σχετική ανακοίνωση για τα 76 νέα οχήματα αναφέρεται: «Με την προσθήκη των οχημάτων αυτών ενισχύεται και αναβαθμίζεται η επιχειρησιακή ετοιμότητα και ανταπόκριση των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας και βελτιώνεται το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών προς όφελος του κοινωνικού συνόλου».

Εντός του 2021 παρελήφθησαν επιπλέον 354 οχήματα, ενώ από το 2020 η Ελληνική Αστυνομία υλοποίησε ένα από τα μεγαλύτερα εξοπλιστικά προγράμματα, με την παραλαβή 1.453 νέων οχημάτων. Προ μίας εβδομάδας και εν μέσω πύρινης λαίλαπας, 34 νέα οχήματα προστέθηκαν στον στόλο της αστυνομίας. Η αστυνομία μάλιστα είχε ενισχυθεί και με ποσό ύψους 1.598.374,00 εκατ. ευρώ στις αρχές Αυγούστου, για την «κάλυψη έκτακτων και απρόβλεπτων επιχειρησιακών αναγκών για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού», ενώ και οι ελλείψεις σε υγειονομικό εξοπλισμό είναι πολλές.