Επιπλέον 100 περιπολικά της ΕΛΑΣ θα βγουν στους δρόμους της Αττικής τις νυχτερινές ώρες από την 1η Νοεμβρίου, καθώς επίσης και 1.026 αστυνομικοί θα στελεχώσουν τα αστυνομικά τμήματα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος.

Όπως σημείωσε χαρακτηριστικά, «από την 1η Νοεμβρίου έχουμε την δυνατότητα και γίνεται πράξη, να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις βραδινές ώρες, 00:00-06:00, που θα περιπολούν στους δρόμους της Αττικής». «Η Πολιτεία ξεκινά πρόσθετη στελέχωση με 1.026 άνδρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα της Αττικής, για να ενισχυθεί το αίτημα ασφάλειας, παντού και για όλους», συμπλήρωσε ο κ. Θεοδωρικάκος. Οι αστυνομικοί θα είναι τελειόφοιτοι της σχολής Αστυφυλάκων, οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα, στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία και ο ίδιος επιμένει στο αφήγημα της περιπολίας στις γειτονιές, που παραπέμπει σε άλλες εποχές.

Ολόκληρη η δήλωση του Τάκη Θεοδωρικάκου:

«Καλημέρα σε όλους.

Από την πρώτη μέρα κοντά στα Αστυνομικά Τμήματα, στις γειτονιές, στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στη συνέχεια σε ολόκληρη τη χώρα. Οι πολίτες μας ζητούν ασφάλεια, να είναι και να νιώθουν ασφαλείς και για αυτό ζητούν και δικαίως, πολύ περισσότερη παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές.

Σήμερα είμαστε εδώ στην Καλλιθέα και από δω ανακοινώνουμε ότι, από 1η Νοεμβρίου έχουμε τη δυνατότητα πλέον και γίνεται πράξη, να αυξήσουμε κατά 100 τα στελεχωμένα περιπολικά τις νυχτερινές ώρες, στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 12 με 6 τη νύχτα 100 πρόσθετα στελεχωμένα περιπολικά της Ελληνικής Αστυνομίας, θα περιπολούν στις γειτονιές, για να συμβάλλουν στο αίσθημα ασφάλειας.
Αυτό γίνεται πράξη, διότι από τη Δευτέρα ξεκινάει η πρόσθετη στελέχωση των Αστυνομικών Τμημάτων στο λεκανοπέδιο της Αττικής με 1.026 άντρες και γυναίκες της ΕΛ.ΑΣ.

Είναι 306 αγόρια και κορίτσια που τελειώνουν τη Σχολή Αστυφυλάκων και ορκίζονται αυτή την Κυριακή, οι οποίοι θα διατεθούν στο σύνολό τους στα Αστυνομικά Τμήματα και ένας μικρός αριθμός στα Μ.Α.Τ. και στην Τροχαία, καθώς και 720 Δόκιμοι που μέσα στο μήνα, προς το τέλος του μήνα, θα πάνε στα Αστυνομικά Τμήματα. 1026 περισσότεροι άντρες και γυναίκες στα Αστυνομικά Τμήματα στο λεκανοπέδιο της Αττικής. 100 στελεχωμένες περιπολίες ενισχύουν το αίσθημα ασφάλειας.

Ασφάλεια για όλους, Ασφάλεια παντού.

Ευχαριστώ πολύ».

Απ’ όταν ανέλαβε καθήκοντα στο συγκεκριμένο υπουργείο, ο Τάκης Θεοδωρικάκος έκανε σαφές το όραμά του. Μετά το όργιο καταστολής που πολλάκις έχει λάβει χώρα στην Αθήνα, ο αρμόδιος υπουργός, Τάκης Θεοδωρικάκος, είχε ξεκαθαρίσει: «Θέλουμε αστυνομία φιλική προς την κοινωνία και τους νέους, αστυνομία που θα διασφαλίσει την ασφάλεια και θα είναι σκληρή και αποτελεσματική απέναντι στο έγκλημα». Μάλιστα, είχε προαναγγείλει  αναδιοργάνωση των υπηρεσιών ώστε ο πολίτης εκεί που μένει και εργάζεται να βλέπει πιο συχνά τον αστυνομικό είτε στις πεζές περιπολίες είτε τα περιπολικά. «Η αστυνομία έχει πετύχει μία σειρά πράγματα, αλλά μπορεί να πετύχει ακόμη καλύτερα αποτελέσματα και τα οποία θεωρώ χρήσιμα. Το πρώτο και βασικό είναι να αυξηθεί η παρουσία της αστυνομίας στις γειτονιές, παντού» είχε επίσης δηλώσει ο υπουργός. «Θα συνεχιστεί η αστυνόμευση με την ομάδα Δίας, θα επιδιώξουμε να ενδυναμώσουμε τα Αστυνομικά Τμήματα διότι από παντού μου αναφέρονται προβλήματα υποστελέχωσης» είχε ακόμα χαρακτηριστικά υπογραμμίσει, τη στιγμή που η αστυνομία έχει δεχθεί τη μεγαλύτερη στήριξη και ενίσχυση επί κυβερνήσεως Μητσοτάκη.