Οι συνήγοροι της οικογένειας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου αμέσως μετά την ανακοίνωση της νέας σκανδαλώδους απόφασης δήλωσαν μεταξύ άλλων: Η υπεράσπιση του δικαίου είναι πολλές φορές, επώδυνη και τραυματική διαδικασία. Όμως αποτελεί υψηλό καθήκον και αναφαίρετο δικαίωμα τόσο δικό μας ως συνηγόρων όσο και της οικογένειας του Αλέξανδρου. Είναι ταυτόχρονα δικαίωμα και καθήκον της κοινωνίας και κάθε πολίτη. Αν δεν υπάρχει Δικαιοσύνη, δεν υπάρχει Δημοκρατία. Εμείς θα υπερασπιστούμε το Δικαίωμα του αδικοχαμένου παιδιού, της οικογένειάς του, αλλά και κάθε ανθρώπου στη Δικαιοσύνη, ως αναφαίρετη ανθρώπινη και δημοκρατική αξίωση, απαίτηση και προσδοκία.
Με νεότερη ανακοίνωσή τους επισημαίνουν: Καλούμε την ελληνική κοινωνία και κάθε ευαισθητοποιημένο πολίτη να αντιδράσει, ειρηνικά και αποφασιστικά, με την παρουσία του, τη φωνή του, τη διαμαρτυρία του, σε αυτή τη νέα προσπάθεια να επιβληθεί η αδικία, η αστυνομική βία και η περιφρόνηση στην ανθρώπινη ζωή, ακόμη και στη ζωή ενός 15χρονου παιδιού.
Υπενθυμίζεται ότι ο Νίκος Κωνσταντόπουλους, μιλώντας το βράδυ της Τρίτης στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra διατύπωσε ξεκάθαρα ερωτήματα:
1.Ποιος μεθόδευσε επίσκευση της δίκης παρά το νόμο, χωρίς κλήτευση της οικογένειας του θύματος, στις 11 Μαΐου
2.Τι έγινε μετά την κλήρωση των ενόρκων, όπου μαζεύτηκαν σε γραφείο του Εφετείου Λαμίας οι ένορκοι με τους δικαστές και τον εισαγγελέα, ενώ δεν επιτρέπεται. Τι έγινε σε αυτή την συνάντηση, ποιος την προκάλεσε, ποιος μίλησε, τι είπε;
3.Πώς αποφάσισαν οι ένορκοι; Υποτίθεται ότι συσκέπτονταν επί μιάμιση ώρα, αλλά επί μία ώρα η δικογραφία ήταν την έδρα, δεν την είχαν πάρει μαζί τους στην αίθουσα συσκέψεων. Πώς αποφάσισαν οι ένορκοι χωρίς να γνωρίζουν ούτε τη διαδικασία, ούτε τα δεδομένα της απόφασης, χωρίς να ακούσουν κανένα μάρτυρα να λέει ότι πρέπει να χορηγηθεί στον Κορκονέα ελαφρυντικό.
4.Πώς αποφάσισαν οι τακτικοί δικαστές μόνοι τους, χωρίς συγκρότηση του Μεικτού Ορκωτού Εφετείου, στην αρχή της διαδικασίας, να θεωρήσουν άνευ νομικών δικαιωμάτων τους εκπροσώπους της υπεράσπισης της κατηγορίας;
5.Το σοβαρότερο: στη διάσκεψη των ενόρκων με τους δικαστές, τι ειπώθηκε; Πολλές φορές λέγονται σημεία και τέρατα. Ανέφερε χαρακτηριστικά περίπτωση που πρόεδρος δικαστηρίου είπε ευθέως σε ενόρκους ότι οι τακτικοί δικαστές κωλύονται υπηρεσιακά, αλλά οι ένορκοι μπορούν να προχωρήσουν σε συγκεκριμένη απόφαση. Και μετά, οι τέσσερις ένορκοι διαμορφώνουν την πλειοψηφία και οι τρεις δικαστές λένε ότι διαφωνούν…