Αναστροφή προς το λιμάνι της Σουδας αναγκάστηκαν να κάνουν τα φορτηγά με τις ανεμογεννήτριες που είχαν φτάσει στην Κρήτη με σκοπό την εγκατάσταση τριών ανεμογεννητριών σε μη αδειοδοτημένο πλέον αιολικό πάρκο, που βρίσκεται σε απόσταση μόλις 260 μέτρων από τον οικισμό Άδρακτος του Αγίου Βασιλείου Κρήτης.

Υπό την πίεση των διαμαρτυρόμενων κατοίκων, οι οποίοι είχαν στήσει μπλόκο από τα ξημερώματα στην περιοχή από όπου θα περνούσαν τα φορτηγά με τον εξοπλισμό, τα σχέδια για την εγκατάσταση των τριών ανεμογεννητριών φαίνεται πως ματαιώθηκαν προσωρινά, καθώς τα φορτηγά, με τη συνοδεία περιπολικών και αστυνομικών δυνάμεων αποχώρησαν από την περιοχή. Όπως επισημαίνει το Συντονιστικό Ρεθύμνου κατά των Βιομηχανικών Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας (ΒΑΠΕ)  η ισχύς της έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων του συγκεκριμένου πάρκου έχει λήξει ήδη από τον Σεπτέμβριο, ωστόσο «η “ΔΕΗ ανανεώσιμες” επιχειρεί να εγκαταστήσει τρεις ανεμογεννήτριες που ΔΕΝ έχουν άδεια εγκατάστασης σε ένα πάρκο που λειτουργεί χωρίς άδεια και που το ιστορικό του  είναι γεμάτο παρατυπίες».

«Νίκη του μπλοκου! Επειτα απο 12 ώρες τα φορτηγά επιστρέφουν στα Χανιά. Παρολες τις νομικες παρατυπίες και παρανομιες, τη μη ισχυουσα άδεια εγκατάστασης και την άρνηση του Δήμου, για τρίτη φορα με συνοδεία ισχυρής αστυνομικης δύναμης η ΔΕΗ ανανεωσιμες επανέλαβε την προσπάθεια για τοποθέτηση τωνν τριών Α/Γ. Επαγρύπνηση για την επομενη απόπειρα και για τα υπολοιπα βουνα που ειναι στο στόχαστρο. Κουράγιο και δυναμη σε ολους τους δίκαιους αγώνες!! ✊✊» αναφέρει σε ανάρτησή του ο οργανισμός Ελεύθερα Βουνά Χωρίς Αιολικά.

Σημειώνεται ότι εκτός από τους κατοίκους της περιοχής, την αντίθεσή του στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών έχει επανειλημμένως εκφράσει και ο Δήμαρχος της περιοχής, Γιάννης Ταταράκης, ο οποίος μιλώντας σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό δήλωσε ότι κατέθεσε ασφαλιστικά μέτρα προκειμένου να αποτραπεί η διέλευση των οχημάτων. Τόνισε μάλιστα ότι θα σταθεί στο πλευρό των κατοίκων για τις κινητοποιήσεις, υπενθυμίζοντας ότι ο δήμος δεν έχει εγκρίνει την άδεια διέλευσης των οχημάτων που ζητήθηκε από τη «ΔΕΗ ανανεώσιμες».

«Υπάρχει κίνδυνος με τη διέλευση των βαρέων οχημάτων από τα χωριά. Έτσι, τώρα καταθέτουμε ασφαλιστικά μέτρα για να αποτρέψουμε τη διέλευση των οχημάτων που μεταφέρουν τις ανεμογεννήτριες. Αφού δεν τις θέλουν οι τοπικές κοινωνίες, δεν χωράνε στην περιοχή. Πρέπει να υπάρξει επιτέλους πολιτική απόφαση για να σταματήσει αυτό το κρυφτούλι με τις εταιρείες» ανέφερε μεταξύ άλλων ο δήμαρχος.