«Αλλάζουμε όνομα, αλλάζουμε σύμβολο, ως “Πατριωτική Δύναμη” θα συμμετάσχουμε στις επόμενες εκλογές», ανέφερε ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος στο MEGA, εκφράζοντας την αισιοδοξία του για είσοδο του κόμματος στο Κοινοβούλιο: «Το ζητούμενο είναι η συνεργασία των δυνάμεων του πατριωτικού χώρου και εφόσον αυτό το καταφέρουμε, είμαι βέβαιος ότι τα ποσοστά μας θα μας βάλουν στη Βουλή», δήλωσε.

Ανάλογη κίνηση και από την Αφροδίτη Λατινοπούλου που δήλωσε ότι το νέο όνομα του κόμματός της είναι «Φωνή Λογικής». Όπως είπε, «κατεβαίνουμε κανονικότατα και μάλιστα πιο δυνατοί από ποτέ στις εκλογές της 25ης Ιουνίου».

Υπενθυμίζεται ότι τα δύο κόμματα είχαν κοπεί από τον Άρειο Πάγο εξαιτίας συμβόλου και ονόματος. Το κόμμα των Κωνσταντίνου Μπογδάνου και Πρόδρομου Εμφιετζόγλου (με την ονομασία «Πατριωτική Ένωση») κόπηκε εξαιτίας συμβόλου και ονόματος. Πληροφορίες ανέφεραν ότι κατά της «Πατριωτικής Ένωσης» κατατέθηκε προσφυγή από το κόμμα ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ «ΕΛ.ΛΑ.Σ»-ΕΛΛ. ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΙΣ, που υποστήριζε ότι οι Μπογδάνος – Εμφιετζόγλου έκλεψαν το όνομα. Το ίδιο συνέβη και στο κόμμα της Αφροδίτης Λατινοπούλου με το όνομα «Πατρίδα – Αφροδίτη Λατινοπούλου». Πριν από το «μπλόκο» στο κόμμα της κ. Λατινοπούλου, ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος είχε ενημερώσει ότι κατέθεσε σχετικό αίτημα (για να κοπεί το κόμμα της Αφρ. Λατινοπούλου).

Η περίπτωση Κασιδιάρη

Στην περίπτωση του Ηλία Κασιδιάρη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Ο καταδικασμένος για τη διεύθυνση της εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή, αναμένεται να κάνει γραπτή δήλωση μέχρι το τέλος της εβδομάδας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, δέχεται εισηγήσεις για νέα αίτηση στον Άρειο Πάγο, με στενούς συνεργάτες του ωστόσο να εμφανίζονται απαισιόδοξοι για την τύχη μιας ενδεχόμενης νέας προσπάθειας.