Συγκεκριμένα σε δήλωσή του, ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει ότι «οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται. Τα λειτουργικό αυτό μπάχαλο προκλήθηκε λόγω των αναστολών εργασίας. Και βέβαια δεν είναι σε θέση τα νοσοκομεία όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε αναστολή».

Η εικόνα στις ΜΕΘ της ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ και ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ:

ΑΧΕΠΑ 15 ασθενείς στις 15 κλίνες.
Χθες υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός μεθ σε λίστα αναμονής για να βρεθεί ΜΕΘ και ευτυχώς βρέθηκε.
ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ 15 ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΣΤΙΣ 15 ΚΛΙΝΕΣ.
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ 7 ασθενείς στις 7 κλίνες.
ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ 30 ασθενείς στις 30 κλίνες. Υπήρχε το πρωί ένας διασωληνωμένος στο ΤΕΠ covid μετά από εφημερία περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι. Στο ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά λόγω έλλειψης προσωπικού.

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ 6 ασθενείς στις 8 κλίνες.
ΚΑΤΕΡΙΝΗ κανένας ασθενής στις 4 κλινες
ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ 3 ασθενείς στις 6 κλίνες.
ΣΕΡΡΕΣ 8 ασθενείς στις 10 κλίνες.
ΕΔΕΣΣΑ κανείς ασθενής στις 5 αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ
ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ 5 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Σχετικά με την Δυτική Μακεδονία η ΠΟΕΔΗΝ αναφέρει «Στη Δυτική Μακεδονία οι κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού που λειτουργούν είναι ελάχιστες. Λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στη Πτολεμαΐδα που είναι γεμάτες και 5 κλίνες ΜΕΘ κορονοϊού στη Κοζάνη και είναι οι 3 γεμάτες. Κανένα των άλλων νοσοκομείων δυτικής Μακεδονίας δεν διαθέτει ΜΕΘ κορονοϊού. Τα περιστατικά διακομίζονται προς κεντρική Μακεδονία με τη κατάσταση να είναι οριακή».