Αφορμή της επίθεσης κατά των γραφείων και των μελών του Συνδικάτου αποτέλεσε η απόφαση της κυβέρνησης για υποχρεωτικό εμβολιασμό των οικοδόμων. Οι αντεμβολιαστές υποτίθεται πως ήταν εργάτες που εναντιώνονταν στον υποχρωτικό εμβολιασμό, ωστόσο η απόφασή τους να επιτεθούν στα γραφεία του Συνδικάτου και όχι κάποιου κυβερνητικού κτιρίου, μαρτυρά την απόφασή τους να στοχοποιήσουν το συνδικαλιστικό κίνημα.

Το CFMEU έκανε λόγο για νεοναζί και άλλες ακροδεξιές εξτρεμιστικές ομάδες, κατέστησε σαφές ότι μόνο μια μειοψηφία αυτών που συμμετείχαν ήταν πραγματικά εργάτες και μέλη του συνδικάτου. «Το σωματείο θα συνεχίσει να υπερασπίζεται τα δικαιώματα των μελών του να εργάζονται με ασφάλεια σε όλη την Αυστραλία και δεν θα μας τρομάξουν να κάνουμε τη δουλειά μας», προσθέτει στην ανακοίνωσή του.

Σε επόμενη ανακοίνωση κτο Σωματείο καταδίκασε τη κατάληψη του Μνημείου Ηρώων της Αυστραλίας από τον ακροδεξιό όχλο, σημειώνοντας πως «όσοι κατέλαβαν το μνημείο θα πρέπει να ντρέπονται για τον εαυτό τους». «Αυτές οι ενέργειες δεν υποστηρίζονται από τη συντριπτική πλειοψηφία των μελών του συνδικάτου στον κατασκευαστικό κλάδο ούτε από την αυστραλιανή κοινότητα», προσέθεσε.