Επεισόδια σημειώθηκαν το πρωί της Τρίτης έξω από το 1ο και 2ο ΕΠΑΛ Σταυρούπολης στη Θεσσαλονίκη, όπου ήταν προγραμματισμένη αντιφασιστική συγκέντρωση φοιτητών του ΑΠΘ. Σύμφωνα με το voria.gr, ομάδα ατόμων επιτέθηκε πετώντας αντικείμενα σε διαδηλωτές και μεταδίδουν πληροφορίες για δύο τραυματίες. Στο σημείο έφτασαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίος δεν έχουν προχωρήσει σε προσαγωγές προς το παρόν.

Ο λόγος της κινητοποίησης όπως ανέφερε χθες η Voria.gr ήταν η επίθεση με ξυλοδαρμό που δέχθηκαν φοιτητές έξω από τον ίδιο χώρο στις 22 Σεπτεμβρίου από άτομα του ακροδεξιού χώρου όταν μοίραζαν υλικό σε μαθητές για την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής. Την επίθεση καταδικάζουν οκτώ φοιτητικοί Σύλλογοι του ΑΠΘ και συγκεκριμένα, της Αρχιτεκτονικής, της Γαλλικής Φιλολογίας, του Ιστορικού-Αρχαιολογικού, της Νομικής, της Πληροφορικής, του Μουσικού, της Φιλολογίας καθώς και του Φιλοσοφικού-Παιδαγωγικού.

Οι φοιτητές απαντούν με νέα διαμαρτυρία στις 18.30 στην πλατεία Τερψιθέας. «Οι φασίστες μαζεύτηκαν για να ξυλοκοπήσουν τους φοιτητές, να επιτεθούν για μια ακόμα φορά στο οργανωμένο κίνημα και να σπείρουν το φόβο», αναφέρει η ανακοίνωση των φοιτητικών συλλόγων.