Έχουμε ήδη μιλήσει στην εκπομπή Φάρμα των ζώων με τη δικηγόρο τους, αλλά όπως προκύπτει τώρα και από τις ίδιες, το πιο προκλητικό σε αυτήν την υπόθεση είναι ότι η αστυνομία είχε αποφασίσει να κάνει σύλληψη και προς τις δύο πλευρές, προκειμένου να δείχνει κάποιου τύπου διεστραμμένη ουδετερότητα μεταξύ θύτη και θύματος, και κατέληξε να σχηματίζεται δικογραφία απέναντι στα θύματα της επίθεσης. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι η αλλαγή στάσης της αστυνομίας ήλθε όταν έμαθαν ότι οι επρόκειτο για μέλη της συνέλευσης της Κοινότητας Κατειλημμένων Προσφυγικών της Λεωφόρου Αλεξάνδρας. Αφού πέρασαν δηλαδή οι φασίστες μπροστά από την αστυνομία και κατέβηκαν στην αποβάθρα και επιτέθηκαν σε βαγόνι (που είχε μέσα και άσχετο κόσμο, ακόμα και τουρίστες), οι συλλήψεις έγιναν μετά, αδιακρίτως. 

Μπαίνουν στην ίδια δικογραφία, με τις ίδιες κατηγορίες, σαν να πρόκειται για μια συμμετρική υπόθεση όπου δύο πλευρές έλυναν τους λογαριασμούς τους. Στη συνέντευξη η μία από τις δύο γυναίκες που έχουν συλληφθεί περιγράφει ότι έχουν απαγγελθεί κατηγορίες ακόμη και για οπλοκατοχή, απλώς και μόνο επειδή έφεραν όπλα οι  επιτιθέμενοι φασίστες, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί επάνω τους όπλα, βία κατά υπαλλήλων, ενώ δεν είχε υπάρξει βίαιη σύλληψη γιατί δεν ήξεραν ότι έχουν συλληφθεί (!), και τέλος κατηγορούνται και για την παρεμπόδιση των συγκοινωνιών και τοποθετούνται σε διπλανά κελιά με τους φασίστες. Η συλληφθείσα που δεν μιλάει ελληνικά καταγγέλλει ότι της ζήτησαν να υπογράψει έγγραφο στα Ελληνικά και εξαγριώθηκαν όταν δεν το έκανε.

Να θυμίσουμε ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ημέρα που ένα πλήθος αντιφασιστικών κινητοποιήσεων κατορθώνει να ματαιώσει το πανευρωπαϊκό κάλεσμα μνήμης για τους δύο δολοφονηθέντες της Χρυσής Αυγής. Και οι δύο συλληφθείσες καταθέτουν αυτό που πέρασαν και μιλούν για τον οργανωμένο αντιφασισμό, απέναντι στις νέες επιθέσεις των ακροδεξιών.