Οι αξιωματούχοι δήλωσαν ότι το εκρηκτικό υλικό είχε τοποθετηθεί σε έναν τοίχο του υπό κατασκευή κτιρίου του σχολείου. Ως αποτέλεσμα της χρονομετρημένης έκρηξης, οι τοίχοι του σχολείου υπέστησαν ζημιές ενώ μια τάξη καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Από την έκρηξη δεν χάθηκαν ζωές», δήλωσαν αξιωματούχοι, όπως αναφέρει το dawn.com.Ανέφεραν επίσης ότι ένα μεγάλο τμήμα αστυνομικών είχε περικυκλώσει την περιοχή και ξεκίνησε μια επιχείρηση έρευνας για τη σύλληψη των υπευθύνων για την έκρηξη. «Χρησιμοποιήθηκαν πέντε έως επτά κιλά εκρηκτικού υλικού», συμπεραίνει αξιωματούχος της ομάδας διάθεσης βομβών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τον Ιούλιο του τρέχοντος έτους, μια χειροβομβίδα εκτοξεύτηκε μέσα σε ένα αφγανικό σχολείο στην πόλη Πεσαβάρ του Πακιστάν, χωρίς ωστόσο να σημειωθούν τραυματισμοί, καθώς κανένας μαθητής δεν ήταν παρόν. Τον ίδιο μήνα, σημειώθηκε έκρηξη σε σχολείο θηλέων στην περιοχή Haider Khel του Βόρειου Βαζιριστάν, την ώρα που οι μαθητές έδιναν εξετάσεις, χωρίς όμως και πάλι να σημειωθούν τραυματισμοί.

Πέρυσι, μια έκρηξη σε ένα σχολείο αρρένων στο Πεσαβάρ σκότωσε οκτώ μαθητές και τραυμάτισε περίπου 120 άλλους. Ανώτερος αξιωματούχος είχε πει τότε ότι η μαχητική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος ήταν ο κύριος ύποπτος για τον βομβαρδισμό.