Συγκεκριμένα, όλα ξεκίνησαν όταν ο Ιάσων Αποστολόπουλος στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, σχολίασε το ναυάγιο προσφύγων νοτίως της Ρόδου στο οποίο υπάρχουν ακόμη αγνοούμενοι μετανάστες επιρρίπτοντας ευθύνες στην ελληνική πολιτεία σημειώνοντας πως το «ελληνικό κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα».

Στην ίδια ανάρτηση ο ακτιβιστής έγραφε πως το ναυάγιο είναι το πιο θανατηφόρο στη Ρόδο και πως αυτό ήρθε σαν αποτέλεσμα της προσπάθειας των μεταναστών να φτάσουν στην Ιταλία από την Τουρκία για «αποφύγουν τα ελληνικά pushbacks».

Δείτε την ανάρτηση:
🔴Ρόδος-το πιο θανατηφόρο ναυάγιο του 2022. Σκάφος με 60-80 πρόσφυγες βούλιαξε, έχουν διασωθεί μόνο οι 29.
Οι άνθρωποι ξεκίνησαν από Τουρκία με προορισμό την Ιταλία, στην προσπάθεια τους να αποφύγουν τα 🇬🇷#pushbacks
Γι αυτό πνίγηκαν. Το🇬🇷κράτος δολοφονεί, είτε άμεσα, είτε έμμεσα

— Iason Apostolopoulos (@Iasonas_Apost) August 10, 2022

Στο συγκεκριμένο σχόλιο απάντησε στο Twitter ο ίδιος ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, Νότης Μηταράκης, ο οποίος επισημαίνει πως η Ελλάδα διέσωσε μετανάστες επισημαίνοντας πως είναι «ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα». Ο κ. Μηταράκης σημειώνει πως οι μετανάστες «χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία».

Στο ίδιο σχόλιο ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου επισημαίνει ότι «δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας».

Δείτε την ανάρτηση:

Ντροπή και μόνο ντροπή να κατηγορείτε την Ελλάδα που ΔΙΕΣΩΣΕ μετανάστες που, χωρίς κανόνες ασφαλείας, πληρώνοντας δουλέμπορους, προσπάθησαν παρανόμως από Τουρκία να πάνε Ιταλία. Δεν συνηθίζω να απαντώ στο Twitter αλλά το σχόλιο σας είναι απαράδεκτο. Και προσβάλλει τη χώρα μας.

— Νότης Μηταράκης – Notis Mitarachi (@nmitarakis) August 11, 2022

Ο Ιάσονας Αποστολόπουλος απάντησε στον Νότη Μηταράκη γράφοντάς του: «Κύριε υπουργέ των pushback, δεν αφήνετε το Twitter να πάτε να σώσετε το 9χρονο παιδάκι που χαροπαλεύει στον Έβρο μετά από δική σας επαναπροώθηση; Ήδη πέθανε η 5χρονη Μαρία από τσίμπημα σκορπιού, πόσα νεκρά παιδάκια θέλετε ακόμα για να το παίξετε μάγκες στην ακροδεξιά σας πελατεία;».