
Ο Νίκος Ευαγγελάτος υποστήριξε ότι δεν τρέχει και τίποτα να μην γίνουν ορισμένα χειρουργεία που είχαν προγραμματίσει οι ασθενείς και ότι αφού περίμεναν έως τώρα, μπορούν να περιμένουν κι άλλο. Η Ματίνα Παγώνη αντέδρασε εκνευρισμένη: «Όχι κύριε Ευαγγελάτο! Δεν είναι έτσι! Και το πιο απλό χειρουργείο, είναι χειρουργείο! Οι άνθρωποι μας κοιτάνε στα μάτια και λένε γιατί; Πότε θα χειρουργηθώ; Δεν είναι έτσι!».
Ανέβηκαν οι τόνοι στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου, στην οποία ήταν καλεσμένη η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ Ματίνα Παγώνη προκειμένου να μιλήσει για την έξαρση των κρουσμάτων και την κατάσταση στα νοσοκομεία.
Η κα. Παγώνη εκνευρίστηκε όταν ο παρουσιαστής άνοιξε το θέμα που αφορά την εγκύκλιο του υπουργείου Υγείας την οποία υπέγραψε η Μίνα Γκάγκα και στην οποία ζητά από τους γιατρούς των δημόσιων και ιδιωτικών νοσοκομείων να μειώσουν κατά 80% τα τακτικά χειρουργεία των ασθενών. Ο Νίκος Ευαγγελάτος υποστήριξε ότι δεν τρέχει και τίποτα να μην γίνουν ορισμένα χειρουργεία που είχαν προγραμματίσει οι ασθενείς και ότι αφού περίμεναν έως τώρα, μπορούν να περιμένουν κι άλλο.
Η Ματίνα Παγώνη αντέδρασε εκνευρισμένη: «Όχι κύριε Ευαγγελάτο! Δεν είναι έτσι! Και το πιο απλό χειρουργείο, είναι χειρουργείο! Οι άνθρωποι μας κοιτάνε στα μάτια και λένε γιατί; Πότε θα χειρουργηθώ; Δεν είναι έτσι!».
Στη συνέχεια ο Νίκος Ευαγγελάτος προσπάθησε να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, και να υπερασπιστεί την εγκύκλιο της κυβέρνησης, ωστόσο η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ η οποία αντέδρασε εξαρχής κάνοντας λόγο για απαράδεκτη απόφαση του υπ. Υγείας, τόνισε με έμφαση: «Δεν συζητάμε πια αναμονές χειρουργείων! Για μας θα προχωρήσουν τα χειρουργεία. Οι ασθενείς non covid δεν μπορούν να διαχωρίζονται και δεν μπορούν να περιμένουν. Θα προχωρήσουμε τα χειρουργεία κανονικά, το καταστήσαμε σαφές στους πάντες» δήλωσε.
Δεν πιστεύω ότι τα 7 εκ. Ουκρανών προσφύγων μπόρεσαν να βρουν άσυλο στις υπερπλούσιες χώρες της Ε.Ε. όπως η Πολωνία και η Ελλάδα. Αυτά είναι πουτινική προπαγάνδα. Αποκλείεται η δύση να είχε τα μέσα να διασώσει, να περιθάλψει, να προστατεύσει πρόσφυγες πολέμου και να μην το έκανε για όλους. Αυτό θα σήμαινε ότι θα παραβιάζαμε το διεθνές δίκαιο, θα κάναμε διακρίσεις βασισμένοι σε κριτήρια όπως το χρώμα του δέρματος, τη θρησκεία, το πολιτισμικό υπόβαθρο ή την οικονομική κατάσταση. Αυτά όμως δεν περνάνε στην ακριβοδίκαιη δύση.
https://migration.gov.gr/ukraine/
Καλωσήρθατε στην Ελλάδα.
Και εγώ δεν το πιστεύω. Θα έπεφτα από το ψηλότερο σύννεφο εάν συνέβαινε κάτι τέτοιο.
"Κατατέθηκε συλλογική προσφυγή στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή Κοινωνικών Δικαιωμάτων που περιέγραφε λεπτομερώς τις καταστροφικές επιπτώσεις των μέτρων λιτότητας στην υγεία."
Έχουμε κανένα σύνδεσμο ή περισσότερες λεπτομέρειες από αυτή την προσφυγή;