«Με τη σημερινή ανάρτησή του ο κ. Τσίπρας δείχνει ξεκάθαρα ποιος κρύβεται πίσω από τις αθλιότητες κατά του πρωθυπουργού και της συζύγου του και ποιος ενορχηστρώνει τον πόλεμο λάσπης εναντίον τους» αναφέρει μεταξύ άλλων το Μέγαρο Μαξίμου στην ανακοίνωσή του, με την οποία επιχειρεί να διασκεδάσει τις εντυπώσεις και να επιτεθεί στον Αλέξη Τσίπρα, ταυτίζοντάς τον με τον εκδότη του Documento, που δημοσίευσε τα επίμαχα έγγραφα για το πόθεν έσχες της συζύγου του πρωθυπουργού, Μαρέβας Γκραμπόβσκι.

«Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι Μητσοτάκη έχει δώσει στη δημοσιότητα όλα τα στοιχεία και έχει προσφύγει στη Δικαιοσύνη κατά του κ. Βαξεβάνη, ο οποίος έχει πρωτόδικα καταδικαστεί μια φορά για συκοφαντική δυσφήμιση, κατόπιν αγωγής της κυρίας Γκραμπόφσκι. Επίσης, τόσο η ίδια όσο και το Πόθεν Εσχες του πρωθυπουργού έχουν ερευνηθεί εξονυχιστικά, όσο ελαχίστων Ελλήνων, από όλες τις αρμόδιες αρχές» αναφέρει ακόμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού.

Λίγες ώρες νωρίτερα, ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε σε ανάρτησή του πως «Αν αυτό με το Πόθεν Έσχες Μητσοτάκη συνέβαινε σε άλλη χώρα της ΕΕ, δε θα μπορούσε να σταθεί ο πρωθυπουργός. Φανταστείτε να έκρυβα εγώ στοιχεία ή να έδινα ψεύτικες δικαιολογίες. Θα ήταν κεντρικό θέμα συζήτησης. Υπάρχει ένα καθεστώς που αποκρύπτει θέματα. Είναι ζήτημα Δημοκρατίας».

«Ο κ. Τσίπρας αδυνατώντας να αντιμετωπίσει πολιτικά τον Κυρ. Μητσοτάκη, καταφεύγει δια των εντολοδόχων του, στο μόνο πράγμα που ξέρει να κάνει: στο ψέμα και στη λάσπη, όπως προκύπτει και από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του κ. Καλογρίτσα, για το πώς στήθηκε το Documento, με τίνος χρήματα και με ποια εντολή. Αποκαλύψεις τις οποίες θα ερευνήσει η Δικαιοσύνη» αναφέρει ακόμα το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, συμπληρώνοντας πως «Αποδεικνύεται για άλλη μια φορά ότι Τσίπρας- Πολάκης- Βαξεβάνης είναι το ίδιο πρόσωπο» καταλήγει η ανακοίνωση.

Μάλιστα, στην ανακοίνωση επισυνάπτονται «εικόνες από τους εναγκαλισμούς το 2015, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει, το βράδυ των εκλογών του Ιανουαρίου, αμέσως μετά την ομιλία Τσίπρα και από τα κοινά γλέντια Βαξεβάνη- Πολάκη για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, τίνος εντολοδόχος είναι ο δήθεν ανεξάρτητος δημοσιογράφος», επιχειρώντας να ταυτίσει τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ με τον εκδότη του Documento, αποφεύγοντας να δώσει περαιτέρω απαντήσεις για το ζήτημα του πόθεν έσχες της Μ. Γκραμπόβσκι.

Σημειώνεται πως την Κυριακή, η εφημερίδα δημοσίευσε έγγραφο των ελληνικών αρχών του 2018, δύο χρόνια έπειτα από την μεταβίβαση στην οποία αναφερόταν την περασμένη εβδομάδα η σύζυγος του πρωθυπουργού, σύμφωνα με το οποίο η ίδια εμφανίζεται ως νόμιμη εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρείας. Διαβάστε περισσότερα στο δημοσίευμα του Documento.

«Για πόσο θα λέει ψέματα ο κ. Μητσοτάκης για να κρύψει την παρανομία του;»

«Για πόσο όμως θα λέει ψέματα στους Έλληνες φορολογούμενους για να κρύψει την παρανομία του;» απαντά από την πλευρά της η αξιωματική αντιπολίτευση, στρέφοντας τα πυρά της προς τον Κ. Μητσοτάκη, τον οποίο καλεί να δώσει απαντήσεις για την υπογραφή της συζύγου του, σημειώνοντας με ειρωνεία πως κατά τα λοιπά «μπορεί να μοιράζει και φωτογραφικά άλμπουμ απ’ όταν ήταν πολιτικός κρατούμενος έξι μηνών».

Διαβάστε την ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ:

Ο κ. Μητσοτάκης μπορεί να μοιράζει και φωτογραφικά άλμπουμ από όταν ήταν πολιτικός κρατούμενος 6 μηνών εάν θέλει, αλλά αυτό δεν αναιρεί την υποχρέωσή του να απαντήσει:

Είναι αληθής ή όχι η υπογραφή της συζύγου του στα επίσημα έγγραφα από τις γαλλικές αρμόδιες Αρχές;

Τα επίσημα αυτά έγγραφα επιβεβαιώνουν πως δηλώνει ψευδές πόθεν έσχες και κρύβει γαλλική εταιρία από το 2016.

Αν τα έγγραφα είναι πλαστά να προσφύγει δικαστικά άμεσα εναντίον των Αρχών που τα συνέταξαν.

Αν είναι αληθή, τότε απλά συνεχίζει να ψεύδεται ασύστολα και να πετάει τη μπάλα στην εξέδρα.

Για πόσο όμως θα λέει ψέματα στους Έλληνες φορολογούμενους για να κρύψει την παρανομία του;

Και τέλος, μετά τα οργισμένα τηλεφωνήματα στα κανάλια για να εξαφανίσουν την παρανομία του αναρωτιόμαστε, πόσο πιο χαμηλά θα πέσει;