Για δημιουργία εντυπώσεων «εξυπηρετώντας προφανώς είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών» κάνει λόγο ο Συμβολαιογραφικός Σύλλογος Εφετείων Αθηνών – Πειραιώς – Αιγαίου και Δωδεκανήσου, μετά από την ένταση που δημιουργήθηκε το πρωί της Τετάρτης με μέλη του κινήματος «Δεν πληρώνω» έξω από συμβολαιογραφείο.
 
Κατά την ανακοίνωση του Συλλόγου, παρότι παρακολουθεί με την απαιτούμενη ψυχραιμία τις βιαιότητες στις οποίες προβαίνουν «οι δήθεν συλλογικότητες», δεν μπορεί να παραμείνει σιωπηλός στην «ψευδή» πληροφόρηση της κοινής γνώμης. Όπως αναφέρει, «ο πλειστηριασμός υποτιθέμενης πρώτης κατοικίας, στον οποίο αναφέρονται καταγγελτικά οι δήθεν συλλογικότητες ότι θα διενεργούνταν σήμερα είχε γνωστοποιηθεί προς όλους ότι δεν θα πραγματοποιηθεί».
 
«Φαίνεται λοιπόν ότι έχουν περάσει πλέον σε άλλο επίπεδο: δεν δημιουργούν μόνο κοινωνική ένταση  μέσω βίαιων επεισοδίων, αλλά επιδιώκουν διαρρέοντας ψευδείς ειδήσεις σε σχέση με τους προγραμματισμένους πλειστηριασμούς να δημιουργήσουν λανθασμένες εντυπώσεις εξυπηρετώντας προφανώς είτε ιδιοτελή συμφέροντα είτε να παρουσιαστούν ως αυτόκλητοι προστάτες των πολιτών» σχολιάζει η ανακοίνωση.

Ένταση και προσαγωγές έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο

Νωρίτερα, ένταση επικράτησε σε συμβολαιογραφικό γραφείο στο κέντρο της Αθήνας όπου διεξάγονταν ηλεκτρονικοί πλειστηριασμοί, όταν παρενέβησαν άντρες των ΜΑΤ στην προσπάθεια συλλογικοτήτων και μελών του κινήματος «Δεν Πληρώνω» να  διαμαρτυρηθούν για τη διαδικασία, ενώ η αστυνομία προχώρησε και σε οκτώ προσαγωγές.

Το πρωί της Τετάρτης στις 11, το κίνημα «Δεν Πληρώνω» καλούσε σε συγκέντρωση έξω από συμβολαιογραφικό γραφείο στην οδό Καποδιστρίου ώστε να διαμαρτυρηθούν για τη διεξαγωγή ηλεκτρονικών πλειστηριασμών.

Όταν έφτασαν στο συμβολαιογραφικό γραφείο οι διαμαρτυρόμενοι ήρθαν αντιμέτωποι αρχικά με τις δυνάμεις των ΥΜΕΤ κι έπειτα με τις δυνάμεις των ΜΑΤ, σύμφωνα με πληροφορίες του 24/7.

Σημειώθηκαν οχτώ προσαχθέντες, οι οποίοι οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ. Ανάμεσα και στους συλληφθέντες και ο εκπρόσωπος του κινήματος «Δεν Πληρώνω», Λεωνίδας Παπαδόπουλος.

Σύμφωνα με ανάρτηση του κινήματος, σήμερα διεξάγεται πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας 66 τετραγωνικών στην Κυψέλη, για 33.000 ευρώ με επισπεύδον το ιρλανδικό fund Polis Dania.

«Η ΧΟΥΝΤΑ του Τσίπρα προστατεύει τους τραπεζίτες χρησιμοποιώντας την Αστυνομία ως μπράβο. Δεν θα περάσει! Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη» αναφέρει σε ανάρτηση του στο facebook το κίνημα, καταγγέλλοντας το περιστατικό.