Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1 το πρωί της Τρίτης, η καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής του ΕΚΠΑ, αναφορικά με τη χρήση μάσκας τη χαρακτήρισε: «επιβεβλημένη σε κλειστούς χώρους και χώρους που δεν αερίζονται επαρκώς».

Στο μεταξύ, όσον αφορά την τέταρτη δόση του εμβολίου κατά του κορονοϊού τη χαρακτήρισε «απαραίτητη» για τους «ανθρώπους που είναι ευάλωτοι η 4η δόση» και παραδέχθηκε πως «είναι εξαιρετικά δύσκολο να πείσουμε τους ανθρώπους να κάνουν την 4η δόση».

Ερωτηθείσα για το πότε θα κορυφωθεί το νέο κύμα της πανδημίας, απάντησε πως, «το πώς ζούμε και τι μέτρα παίρνουμε θα καθορίσει το πότε».

Αναφορικά με το νέο εμβόλιο, που θα καλύπτει περισσότερες μεταλλάξεις του κορονοϊού, το οποίο ετοιμάζουν Pfizer και Moderna, εξήγησε πως, «δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποστεί καμία κρίση».

Τέλος, προειδοποίησε ότι μπορεί να υπάρξει και νέα μετάλλαξη του κορονοϊού και κατέληξε λέγοντας πως «δεν υπάρχουν στοιχεία ότι επιβαρύνει το εμβόλιο, αντιθέτως, αν έχεις νοσήσει, δεν σημαίνει ότι αν νοσήσεις πάλι θα το περάσεις πιο ελαφριά» και συμπλήρωσε πως το νέο εμβόλιο δεν θα είναι έτοιμο πριν από τον Οκτώβριο.