«Οι 17 κορυφαίες ευρωπαϊκές προσωπικότητες, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί, είναι η κορυφή ενός πολύ μεγαλύτερου παγόβουνου. Μετά τη σάρωση του όγκου των εγγράφων που περιέχει συνολικά 430.000 ονόματα, και τη διασταύρωσή του με τα στοιχεία 40.000 Ευρωπαίων αξιωματούχων η OLAF έχει ξεκίνησε έξι έρευνες», αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Wirtschaftswoche, σχετικά με την έρευνα για εμπλοκή Ευρωπαίων πολιτικών στο σκάνδαλο του Παναμά. «Μπορούν να ακολουθήσουν και άλλες έρευνες», ανέφερε το ίδιο έντυπο.
 
Ο γενικός διευθυντής της OLAF, Giovanni Kessler, δήλωσε ότι ήταν ικανοποιημένος από το γεγονός ότι «έχουν δημοσιευτεί τόσο λίγες υποθέσεις» και πρόσθεσε ότι, από ότι γνώριζε, «κανένα κράτος μέλος της ΕΕ δεν διενήργησε τέτοιους ελέγχους», καθώ με εξαίρεση τον πρώην Επίτροπο της Ολλανδίας για την ψηφιακή ατζέντα Neelie kroes, τα ονόματα που ερευνώνται δεν είναι γνωστά.

Τον Ιούνιο του 2016, το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο συνέστησε μια εξεταστική επιτροπή για τα έγγραφα του Παναμά, υπό την προεδρία του ευρωβουλευτή χριστιανοδημοκρατών Werner Langen (ΕΛΚ). Σε μια ακρόαση της επιτροπής στις 31 Μαΐου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ ρωτήθηκε ενδεχόμενες πρακτικές φοροδιαφυγής του προσωπικού της ΕΕ, αλλά και για τον δικό του ρόλο ως Υπουργός Οικονομικών και Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου. «Καταλαβαίνω ότι θέλετε να καταλάβετε καλύτερα το παρελθόν. Αλλά παρακαλώ μην με κρίνετε με αυτό το γνώμονα. Θα πρέπει να μετρήσουμε την αξιοπιστία της Επιτροπής με βάση αυτό που κάνει τώρα», ανέφερε ο επικεφαλής της Επιτροπής στους βουλευτές του ΕΚ.

Από την ανάληψη των καθηκόντων του το 2014, η Κομισιόν ξεκίνησε διάφορες πρωτοβουλίες με στόχο την εξάλειψη της φοροδιαφυγής και φοροαποφυγής. «Πρέπει να έχετε κατά νου ότι αυτές οι αναφορές των κρατών μελών σχετίζονται με το παρελθόν. Ζούσαμε σε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο από αυτόν που είμαστε τώρα», δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής.