Όταν βλέπεις έρευνα, η οποία αφορά 358.403 ανθρώπους και η οποία διήρκησε 18 ολόκληρα χρόνια, κατά πόσο σου είναι εύκολο να την αμφισβητήσεις;

Στη Δανία λοιπόν, η παραπάνω έρευνα απέδειξε πως η χρήση του κινητού τηλεφώνου με τη λεγόμενη ακτινοβολία, δεν προκαλεί περισσότερες πιθανότητες για γλοίωμα (όγκο στον εγκέφαλο) ή για καρκίνο στο κεντρικό νευρικό σύστημα.

Η έρευνα απασχόλησε απλούς χρήστες κινητών τηλεφώνων και όχι ανθρώπους που όλη μέρα μιλάνε στο κινητό τους τηλέφωνο ή στέλνουν συνεχώς μηνύματα.

Για την παραπάνω έρευνα μίλησαν οι David Spiegelhalter και Malcolm Sperrin. Ο πρώτος, είναι καθηγητής στο Πανεπιστήμιο του Cambridge και είπε:

«Οι δείκτες χρήσης κινητών τηλεφώνων συνεχώς ανεβαίνουν από το 1995 και η σύγκριση γίνεται κυρίως ανάμεσα σε αυτούς που ξεκίνησαν νωρίτερα και σε αυτούς που ξεκίνησαν αργότερα να χρησιμοποιούν τις συσκευές ατές. Η απουσία οποιασδήποτε επίδρασης στην εμφάνιση εγκεφαλικών όγκων είναι μία πολύ σημαντική απόδειξη μέχρι τώρα.»

 Ο δεύτερος, είναι Διευθυντής Ιατρικής Φυσικής στο Βασιλικό Νοσοκομείο του Berkshire και είπε:

«Τα ευρήματα αποδεικνύουν ξεκάθαρα πως δεν υπάρχει επιπρόσθετος κίνδυνος ανάπτυξης καρκίνου στον εγκέφαλου, αν και όντως μοιάζει να υπάρχουν μερικές διαφοροποιήσεις (στατιστικά ασήμαντες) στον τύπο του καρκίνου.»

Μία πολύ χαρμόσυνη είδηση για όλους, η οποία όμως προσοχή, σχετίζεται καθαρά με τον καρκίνο και όχι με το κάθε τι που μπορεί να προκαλέσει η συχνή χρήση του κινητού τηλεφώνου ή ακόμη και η συνεχής μεταφορά αυτού στην τσέπη μας.