Ο κ. Τραμπ ανέφερε σε ανακοίνωσή του το βράδυ της Δευτέρας ότι η κατοικία του στη Φλόριντα «βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία», από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FB”, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, «διέρρηξαν» ένα χρηματοκιβώτιο που ανήκει στον πρώην πρόεδρο.

«Αυτές είναι σκοτεινές στιγμές για το έθνος μας, καθώς το όμορφο σπίτι μου, το Μαρ-Α-Λάγκο στο Παλμ Μπιτς της Φλόριντα, βρίσκεται επί του παρόντος υπό πολιορκία, έφοδο και κατάληψη από μια μεγάλη ομάδα πρακτόρων του FBI», ανέφερε ο κ. Τραμπ σε ανακοίνωσή του.

«Τίποτα παρόμοιο δεν έχει συμβεί ποτέ στο παρελθόν σε πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών. Αφού συνεργάστηκα και συνεργάζομαι με τις αρμόδιες κυβερνητικές υπηρεσίες, αυτή η αιφνιδιαστική επιδρομή στο σπίτι μου δεν ήταν αναγκαία ή σκόπιμη» προσέθεσε.

Τη Δευτέρα, το Axios δημοσίευσε φωτογραφίες που φέρονται να δείχνουν υπολείμματα προεδρικών εγγράφων που ο Ντόναλντ Τραμπ προσπάθησε να πετάξει στις τουαλέτες, παραβιάζοντας ενδεχομένως τον νόμο περί προεδρικών αρχείων που τον υποχρεώνει να τα διαφυλάξει.

Οι φωτογραφίες κυκλοφόρησαν πριν από την έκδοση του Confidence Man , ενός βιβλίου της ανταποκρίτριας των New York Times στον Λευκό Οίκο Τραμπ, Μάγκι Χάμπερμαν, που έχει προγραμματιστεί για τον Οκτώβριο.

«Πρέπει να είσαι αρκετά απελπισμένος για να πουλήσεις βιβλία, αν οι φωτογραφίες από χαρτί σε λεκάνη τουαλέτας είναι μέρος του διαφημιστικού σου σχεδίου», είπε ο εκπρόσωπος του Τραμπ, Τέιλορ Μπούντοβιτς, στο Axios πριν από την έκθεση της Δευτέρας.