Σύμφωνα με την έρευνα που δημοσιεύεται στην Εφημερίδα των Συντακτων, ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε πλήρη γνώση για όλες ή τις περισσότερες από τις υποκλοπές που αποκαλύφθηκαν υποστηρίζει το 80% από αυτούς που υποστηρίζουν ότι όντως ισχύει η λίστα των παρακολουθήσεων (69% του δείγματος) και το 53% όσων εκφράζουν προτίμηση στη Ν.Δ. υποστηρίζει ότι ο κ. Μητσοτάκης γνώριζε μόνο για ορισμένες περιπτώσεις. To 96% όσων ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ και το 73% όσων ψηφίζουν ΠΑΣΟΚ εκτιμά ότι ο πρωθυπουργός ήξερε τα πάντα.

«Λόγω των παρακολουθήσεων πολιτικών προσώπων, δημοσιογράφων και επιχειρηματιών, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης θα πρέπει να παραιτηθεί άμεσα από το πρωθυπουργικό αξίωμα», λέει το 50% των ερωτηθέντων, ενώ 45% είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δεν πρέπει να παραιτηθεί. Μεταξύ αυτών που ζητούν την παραίτηση του πρωθυπουργού είναι το 64% της ηλικίας 17 έως 34 ετών και το 47% της ηλικίας 35-54, το 52% των ψηφοφόρων του ΠΑΣΟΚ, αλλά και το 55% των αναποφάσιστων και το 50% των κεντρώων.

Την ίδια στιγμή, αύριο θα δημοσιευτεί στο Documento δεύτερη λίστα με θύματα παρακολουθήσεων. Εκεί περιλαμβάνονται υπουργοί, φίλοι, επιχειρηματίες μέχρι και φίλες της Μαρέβας Μητσοτάκη.