Σύμφωνα με πληροφορίες, το δυστύχημα έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια εργασιών σε παλιό φρεάτιο αποχέτευσης της ΕΥΔΑΠ που είχε βάθος 5 με 7 μέτρα, όταν τα τοιχώματα του φρεατίου υποχώρησαν με αποτέλεσμα ο 27χρονος εργάτης να καταπλακωθεί από χώματα, πέτρες και μπάζα.

Στην επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό του συμμετείχαν 16 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ενώ τους συνέδραμε και διασωστική ομάδα της 1ης ΕΜΑΚ, οι οποίοι ανέσυραν τον εγκλωβισμένο εργάτη, χωρίς τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και η σορός του μεταφέρεται στο Τζάνειο Νοσοκομείο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του 902, ο εργαζόμενος εργαζόταν σε εργολάβο σε αντιπλημμυρικά έργα της Περιφέρειας Αττικής στην περιοχή, η μελέτη έχει γίνει από τον Δήμο Πειραιά και η χρηματοδότηση από την περιφέρεια. Στο σημείο μετέβη ο Νίκος Αμπατιέλος, βουλευτής του ΚΚΕ και υποψήφιος Δήμαρχος Πειραιά με τη «Λαϊκή Συσπείρωση», καθώς και αντιπροσωπεία του Εργατικού Κέντρου Πειραιά, με τον πρόεδρό του Μάρκο Μπεκρή.

Σε παρέμβασή του στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πειραιά ο Αλέξανδρος Κοττέας, δημοτικός σύμβουλος Πειραιά με την «Λαϊκή Συσπείρωση» και εκ νέου υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος, έκανε λόγο για «εργοδοτικό έγκλημα», καταγγέλοντας ότι δεν υπάρχει κανένας έλεγχος από την περιφέρεια και τους δήμους για τις συνθήκες εργασίας που επικρατούν στους εργολαβικούς εργαζόμενους.