Ο γερανός έπεσε μέσα στη νύχτα πάνω σε μεγάλες κολόνες μπετόν, εκτοξεύοντας συντρίμμια τα οποία σκότωσαν εργάτες κοντά στη Σαχάπουρ, περίπου 80 χιλιόμετρα από την πολιτειακή πρωτεύουσα Μουμπάι. Σωστικά συνεργεία προσπαθούν να ανασύρουν τα θύματα και μέχρι στιγμής έχουν βρεθεί τα πτώματα 17 εργαζόμενων στο εργοτάξιο, σύμφωνα με αξιωματούχο της εθνικής υπηρεσίας αντιμετώπισης καταστροφών. Τρεις τραυματίες διακομίστηκαν σε νοσοκομείοα αίτια της κατάρρευσης του πελώριου γερανού δεν είναι ακόμη σαφή.

Ο ομοσπονδιακός πρωθυπουργός Ναρέντρα Μόντι εξέφρασε την «οδύνη» του για το δυστύχημα και τα «πιο βαθιά συλλυπητήριά του» στις οικογένειες των εργαζομένων που σκοτώθηκαν μέσω Twitter. Ανακοίνωσε χρηματικό βοήθημα με αξία 200.000 ρουπίες (περίπου 2.200 ευρώ) στις οικογένειες των θανόντων και 50.000 ρουπίες (περίπου 550 ευρώ) στους τραυματίες.

Ο κ. Μόντι επρόκειτο σήμερα να εγκαινιάσει άλλα έργα υποδομής στη Μαχαράστρα. Δυστυχήματα αυτής της φύσης είναι συγκριτικά συχνά στην Ινδία. Τον Οκτώβριο του 2022, 130 άνθρωποι σκοτώθηκαν στην πολιτεία Γκουτζαράτ (βορειοδυτικά), όταν κατέρρευσε γέφυρα, ενώ το 2016, κατάρρευση γέφυρας σε πολυσύχναστο δρόμο στην Καλκούτα στοίχισε τη ζωή σε 26 ανθρώπους, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.