«Εργαζόμενοι στον Πολιτισμό καταγράφονται με κωδικούς εργαζομένων στην Εστίαση, ή ως ξενοδοχοϋπάλληλοι, όπου ισχύουν διαφορετικές προϋποθέσεις, ή με κωδικούς διαφορετικών ειδικοτήτων με αποτέλεσμα να μην συμφωνεί η ειδικότητα, με την βεβαίωση του σωματείου στο οποίο ανήκουν, ενώ έχουν παρατηρηθεί τραγελαφικές περιπτώσεις, όπως είναι σε εργαζόμενους στο Θέαμα Ακρόαμα (ηθοποιούς, μουσικούς, τραγουδιστές, τεχνικούς κ.τ.λ.) των οποίων τα ένσημα που έβαλε το Υπουργείο Εργασίας ήταν ένσημα… Ακροβάτη, Θηριοδαμαστή, Ζογκλέρ, Μάγου» καταγγέλλει συγκεκριμένα η ΠΟΘΑ.

Καταγγέλλει επίσης πως «τεράστια προβλήματα παρατηρούνται και στην απόδοση των αποζημιώσεων ειδικού σκοπού για τους μήνες Ιούνιο και Ιούλιο, με το Υπουργείο να προβάλει την δικαιολογία ότι τα λάθη οφείλονται στο ότι η επεξεργασία των δεδομένων γίνεται από ιδιωτική εταιρεία! Παράλληλα η ένταξη στα μέτρα στήριξης έχει κλειδώσει για όσους έχουν εγγραφεί έως τις 10 Ιανουαρίου 2021 και παρά τις διαβεβαιώσεις δεν έχει ανοίξει η διαδικασία για τους ανθρώπους του πολιτισμού που εγγράφονται μετά την παραπάνω ημερομηνία.  Είναι ντροπή να υπάρχει αυτό το επίπεδο ερασιτεχνισμού και έλλειψης οργάνωσης από τη μεριά του Υπουργείου Εργασίας και να την πληρώνει ένας κλάδος που έχει πληγεί σκληρά από την πανδημία. Δεν πρόκειται για απλά διοικητικά λάθη, αφορούν αληθινές ζωές, αληθινών ανθρώπων, που βρίσκονται σε οριακή κατάσταση»

«Ζητάμε άμεσα συνάντηση με την ηγεσία του Υπουργείου για να λύσουμε τα τεράστια αυτά προβλήματα. Ζητάμε ακόμα να εγκριθεί αυτόματα το εποχικό επίδομα σε όσους έλαβαν αποζημίωση ειδικού σκοπού, ανεξάρτητα από τον κωδικό ενσήμων».