«Ακόμη δεν υπάρχει τελική δικαστική απόφαση. Η υπόθεση θα πάει στο Εφετείο και στο Ανώτατο Δικαστήριο. Αν τα δικαστήρια έχουν διαπράξει κάποιο σφάλμα, θα διορθωθεί. Προσπαθούν να μας τραβήξουν σ’ αυτό το παιχνίδι», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, προσθέτοντας: «Έχουν υπάρξει πολλές δικαστικές αποφάσεις, τις οποίες έχουμε επικρίνει σκληρά και εμείς οι ίδιοι, αλλά αυτό δεν δίνει σε κανέναν το δικαίωμα να προσβάλλει δικαστές ή να αγνοεί τις δικαστικές αποφάσεις», όπως μεταδίδει το Al Jazeera.

Ο Ιμάμογλου διώχθηκε για προσβολή δημοσίων λειτουργών το 2019 όταν επέκρινε την απόφαση να ακυρώσει το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο τον πρώτο γύρο των δημοτικών εκλογών που κέρδισε και έγινε δήμαρχος της Κωνσταντινούπολης. Η νίκη του θεωρήθηκε πλήγμα για τον Ερντογάν.

Οι επικριτές της απόφασης λένε ότι το δικαστικό σώμα της Τουρκίας έχει στηριχτεί στη βούληση του Ερντογάν να τιμωρήσει τους επικριτές του. Η κυβέρνηση λέει ότι είναι ανεξάρτητοι.

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι δεν τον νοιάζει ποιος θα είναι ο υποψήφιος της αντιπολίτευσης στις εκλογές του επόμενου έτους.