«Για όσο καιρό ο Ταγίπ Ερντογάν ηγείται της Δημοκρατίας της Τουρκίας, είναι σίγουρο ότι δεν μπορούμε να πούμε “ναι” στην είσοδο χωρών στο ΝΑΤΟ, οι οποίες υποστηρίζουν την τρομοκρατία», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πηγές δήλωσαν προηγουμένως στο Reuters ότι οι συνομιλίες της Τετάρτης σημείωσαν μικρή πρόοδο και δεν ήταν σαφές πότε θα γίνουν περαιτέρω συζητήσεις.

Η Τουρκία έχει εκδηλώσει την άρνησή της για την ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στο ΝΑΤΟ και ο Ερντογάν δήλωσε χθες στους δημοσιογράφους κατά την επιστροφή του από το Αζερμπαϊτζάν: «Δεν είναι τίμιοι ή ειλικρινείς.  Δεν μπορούμε να επαναλάβουμε το λάθος που έγινε στο παρελθόν σχετικά με χώρες που αγκαλιάζουν και τροφοδοτούν τρομοκράτες».

Ο Ερντογάν είπε επίσης ότι η Τουρκία θέλει να δει ένα τέλος στον πόλεμο μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας το συντομότερο δυνατό, αλλά  η κατάσταση γίνεται κάθε μέρα πιο αρνητική.

«Τη Δευτέρα, θα έχω τηλεφωνήματα τόσο με τη Ρωσία όσο και με την Ουκρανία. Θα συνεχίσουμε να ενθαρρύνουμε τα δύο μέρη να δημιουργήσουν διαύλους διαλόγου και διπλωματίας», κατέληξε.