Η Άγκυρα δεν έχει πρόβλημα με την Ελλάδα εφόσον «δεν τα βάζει» με την Τουρκία στο Αιγαίο, δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν το Σάββατο, όπως μεταδίδει το Anadolu.

«Τώρα εκτοξεύσαμε τον Ταϊφούν. Ποια είναι εμβέλεια του Ταϊφούν; 1.561 χλμ. Τι έκαναν οι Έλληνες; Πανικοβλήθηκαν. Οι εφημερίδες αμέσως έκαναν πρωτοσέλιδα ότι θα χτυπήσουμε την Αθήνα. Δεν έχουμε έχουμε τέτοιο ντέρτι υπό τον όρο να μην τα βάζετε μαζί μας στο Αιγαίο», δήλωσε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν από την Αττάλεια.

Ο Ερντογάν χαιρέτισε την αναπτυσσόμενη εγχώρια αμυντική βιομηχανία της Τουρκίας, λέγοντας ότι κάθε χώρα «ζηλεύει» το μαχητικό drone Bayraktar TB2 και το μη επανδρωμένο μαχητικό αεροσκάφος Kizilelma.

Πηγές ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε να επιβάλει τετελεσμένα

Διπλωματικές πηγές του Υπουργείου Εξωτερικών της Ελλάδας αναφέρουν: «Η Ελλάδα προωθεί την ασφάλεια και τη σταθερότητα στην ευρύτερη περιοχή, ασκώντας εξωτερική πολιτική βασισμένη σε κανόνες του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας, με πλήρη σεβασμό στις Αρχές του Καταστατικού Χάρτη του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών. Η Ελλάδα ουδέποτε επιχείρησε, ούτε επιχειρεί να επιβάλει τετελεσμένα. Αντιθέτως, καταδικάζει κάθε μορφή επεκτατισμού και αναθεωρητισμού και στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονιάς επιλύει τις εκκρεμότητες με τους γείτονες της, όπως με την Ιταλία και την Αίγυπτο, μέσω τις αταλάντευτης εφαρμογής των κανόνων του Διεθνούς Δικαίου και του Δικαίου της Θάλασσας. Συνεχίζουμε να προστατεύουμε την κυριαρχία μας και τα κυριαρχικά μας δικαιώματα».