«Θεού θέλοντος, το έθνος μας, εδώ και στο εξωτερικό, θα προχωρήσει προς το μέλλον απόψε, κάνοντας την προσδοκόμενη επιλογή» είπε ο Ερντογάν αφού άσκησε το εκλογικό δικαίωμά του στην Κωνσταντινούπολη. Ο Τούρκος πρόεδρος υπογράμμισε ότι το δημοψήφισμα δεν είναι μια «συνήθης» εκλογική διαδικασία και ότι στόχος του είναι να αλλάξει το σύστημα διακυβέρνησης.
«Είμαι πεπεισμένος ότι ο λαός μας θα κάνει την επιλογή να ανοίξει τον δρόμο για την πιο γρήγορη ανάπτυξη, για ένα πραγματικό άλμα προς τα εμπρός», είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: «Πρέπει να κάνουμε μια επιλογή που δεν είναι συνηθισμένη ώστε να σταθούμε στο ύψος του σύγχρονου πολιτισμού που οραματίστηκε ο Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ, ο ιδρυτής της σύγχρονης Τουρκίας».
Γιλντιρίμ: Η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή
Ο τούρκος πρωθυπουργός Μπιναλί Γιλντιρίμ διαβεβαίωσε, αφού ψήφισε στη Σμύρνη, πως «η ετυμηγορία του λαού θα γίνει σεβαστή», όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας.
«Εννοείται πως ψηφίζω για να στηρίξω τον πρόεδρο. Αν βρισκόμαστε εδώ που βρισκόμαστε σήμερα, είναι χάρη σ' αυτόν», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Εμρά Γερλίνκαγια μέσα σ' ένα εκλογικό τμήμα της Κωνσταντινούπολης.
Ο Χεντσέρ Σενκόμ, ένας απόστρατος στρατιωτικός, δεν μάσησε τα λόγια του αφού ψήφισε σ' ένα σχολείο της Άγκυρας κατά της συνταγματικής αναθεώρησης.
«Είμαι κατά της κυβέρνησης αυτής, επειδή ξέρω το όραμά της για τον κόσμο. Υπήρξαν μεταρρυθμίσεις ανάμεσα στο 2002 και το 2004 και μας είπαν ότι η Τουρκία θα εντασσόταν στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ότι θα έβαζε τέλος στην τρομοκρατία, αλλά τίποτε απ' όλα αυτά δεν έγινε», δήλωσε.