Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Γραφείο Τύπου του κόμματος:

Το Συμβούλιο της Επικρατείας ακύρωσε την αυξημένη μοριοδότηση προϋπηρεσίας που προέβλεπε η προκήρυξη και με βάση την οποία διορίστηκαν και έχουν αναλάβει υπηρεσία 1116 υγειονομικοί υπάλληλοι που καλύπτουν ζωτικές θέσεις μονίμων νοσηλευτών, τεχνολόγων εργαστηρίων και επαγγελματιών υγείας.

Όπως επισήμανε και ο πρόεδρος του ΑΣΕΠ, προκειμένου να προστατευθεί η δικαιολογημένη εμπιστοσύνη όσων έχουν ήδη προσληφθεί με τις προβλέψεις της προκήρυξης, απαιτείται σχετική νομοθετική ρύθμιση της κυβέρνησης, για την οποία, ωστόσο, η κυβέρνηση δεν έχει δεσμευτεί ούτε χρονικά ούτε με τρόπο συγκεκριμένο. Στην ερώτηση τονίζεται πως είναι αναγκαίο η Πολιτεία να αναγνωρίσει έμπρακτα την πολυετή προσφορά του επικουρικού προσωπικού του ΕΣΥ και να διασφαλίσει τη μόνιμη παραμονή του στις δημόσιες δομές υγείας, αλλά και στον φορέα στον οποίο υπηρετούν, ιδίως στην παρούσα περίοδο συνεχιζόμενης υγειονομικής κρίσης.

Ο αρμόδιος Υπουργός ερωτάται από τους Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την ακριβή νομοθετική ρύθμιση στην οποία προτίθεται να προβεί και το χρονοδιάγραμμά της, ώστε να πάψουν να βρίσκονται στον αέρα οι θέσεις εργασίας 1116 εργαζομένων υγείας. Ερωτάται επίσης για τον τρόπο που θα διασφαλίσει ότι όσοι διορίστηκαν με βάση την 2Κ/2019 θα εξακολουθήσουν να υπηρετούν στον ίδιο φορέα μετά τη νομοθετική ρύθμιση.