Ολοκληρώθηκαν σήμερα Τρίτη με απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας, αντιστράτηγου Μιχαήλ Καραμαλάκη, οι αλλαγές στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης, όπου νέος διευθυντής στην Άμεση Δράση τοποθετείται ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Δυτικής Αττικής, αστυνομικός διευθυντής Σπυρίδων Δόσχορης.

Διοικητής στην Ομάδα ΔΙΑΣ αναλαμβάνει ο αστυνομικός διευθυντής Διονύσιος Κωστής, ο οποίος μετακινείται στο επιτελείο της Άμεσης Δράσης από το επιτελείο της Διεύθυνσης Αστυνομίας Βορειοανατολικής Αττικής, όπου υπηρετούσε. Ο μέχρι σήμερα διευθυντής της Άμεσης Δράσης, ταξίαρχος Κωνσταντίνος Κουτσιβίτης, μετακινείται στην Αστυνομική Ακαδημία.

Θυμίζουμε πως η αναδιάταξη στην ηγεσία της Άμεσης Δράσης ήρθε μετά την αιματηρή καταδίωξη που κατέληξε στον θάνατο του 18χρονου Νίκου Σαμπάνη, ενώ είχε δοθεί εντολή να σταματήσουν την καταδίωξη. Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος, που απ’ την πρώτη στιγμή προσέφερε πλήρη κάλυψη στους επτά αστυνομικούς που εμπλέκονται στο περιστατικό, ζήτησε να πραγματοποιηθούν εντός της εβδομάδας οι αλλαγές στην ηγεσία της  Άμεσης Δράσης.