Η αμφισβήτηση στο πρόσωπο της βρετανίδας πρωθυπουργού είναι έκδηλη, μετά την απόφασή της να προκηρύξει τον Ιούνιο πρόωρες εκλογές, στις οποίες το κόμμα της έχασε την πλειοψηφία του.  Μιλώντας στο ραδιόφωνο του BBC, ο Γκραντ Σαπς δήλωσε ότι υπάρχουν βουλευτές από ένα ευρύ φάσμα που ζητούν την παραίτηση της Μέι.

«Υπάρχουν υποστηρικτές του Brexit, υποστηρικτές του Bremain. Αυτοί δεν θα μπορούσαν αυτομάτως να συμφωνήσουν επί ενός υποψηφίου, άρα όλο αυτό δεν γίνεται για να προωθηθεί κάποιο συγκεκριμένο πρόσωπο» επεσήμανε, προσθέτοντας ότι έως 30 Συντηρητικοί βουλευτές υποστηρίζουν την αποπομπή της ηγέτιδος του κόμματος, μεταξύ των οποίων πέντε πρώην υπουργοί. Δήλωσε επίσης ότι δεν είναι σαφές αν θα υπάρξει αρκετή υποστήριξη για την ανατροπή της και ότι το σχετικό σχέδιο είχε διαμορφωθεί πριν από το συνέδριο του κόμματος.

Για να υπάρξει επίσημη αμφισβήτηση της ηγεσίας, 48 Συντηρητικοί βουλευτές πρέπει να απευθύνουν σχετική επιστολή στον πρόεδρο της αποκαλούμενης Επιτροπής 1922 του κόμματος.

Απαντώντας στις δηλώσεις του Σαπς, ο υπουργός Περιβάλλοντος Μάικλ Γκόουβ και ακραιφνής υποστηρικτής του Brexit απάντησε στη συνέχεια στον Σαπς εκφράζοντας την ελπίδα ότι η πρωθυπουργός θα παραμείνει στη θέση της.

«Η Τερέζα διαθέτει τα προσόντα για να είναι πρωθυπουργός, έχει υπάρξει εξαιρετική πρωθυπουργός, ελπίζω ότι θα συνεχίσει να είναι η πρωθυπουργός μας στα χρόνια που έρχονται» δήλωσε με ενθουσιασμό στο ραδιόφωνο του BBC ο Μάικλ Γκόουβ.

Η Μέι εξελέξη πρόεδρος των Συντηρητικών το καλοκαίρι του 2016, αντικαθιστώντας τον Ντέιβιντ Κάμερον, μετά την ήττα του τελευταίου στο δημοψήφισμα για το Brexit.