Το σχέδιο του Τραμπ έχει ήδη δημιουργήσει διπλωματική κρίση με το Μεξικό και αρκετές αντιδράσεις διεθνώς. Σε μια συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο στην αρχή της εβδομάδας, ο επικεφαλής της LafargeHolcim, Έρικ Όλσεν, δήλωσε έτοιμος να προμηθεύσει το υλικό για να χτιστεί.
 
Η εταιρεία «θα πρέπει να αναλογιστεί ποιό είναι το συμφέρον της. Υπάρχουν άλλοι πελάτες που θα μείνουν εμβρόντητοι από αυτό», είπε ο Ερό στη ραδιοφωνική εκπομπή France Info. «Η Lafarge λέει πως δεν ασκεί πολιτική. Πολύ ωραία, αλλά εγώ θα έλεγα ότι οι εταιρείες έχουν επίσης και κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευθύνες», πρόσθεσε.
 
Ο γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ πρότεινε περίσκεψη, όταν ερωτήθηκε για την προθυμία της εταιρείας να παραθέσει το υλικό για το τείχος. «Πιστεύω πως υπάρχουν αγορές όπου πρέπει να είναι κανείς προσεκτικός προτού ανακοινώσει την υποψηφιότητά του», δήλωσε ο Ολάντ σε συνέντευξη τύπου στο περιθώριο του συμβουλίου κορυφής της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Βρυξέλλες.
 
Ο Όλσεν φέρεται να είπε στη συνέντευξη στο AFP πως «Είμαστε η νούμερο ένα εταιρεία τσιμέντου στις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε εδώ για να υποστηρίξουμε την κατασκευή και την ανάπτυξη της χώρας. Δεν είμαστε πολιτική οργάνωση».
 
Την περασμένη εβδομάδα, η LafargeHolcim επιβεβαιώνοντας τα λόγια του επικεφαλής της, ομολόγησε ότι μάλλον ένα από τα εργοστάσια τσιμέντου της πλήρωσε ένοπλες ομάδες στη Συρία για προστασία ώστε να συνεχίσει να λειτουργεί, χαρακτηρίζοντας τις πληρωμές που αποκαλύφθηκαν από τα μέσα ενημέρωσης ως «απαράδεκτες», εκ των υστέρων.