Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το Euractiv, κλιμάκιο της ΑΔΑΕ επισκέφθηκε την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου την εταιρεία τηλεπικοινωνιών Cosmote.

Η ΑΔΑΕ διενεργούσε έλεγχο μετά από αιτήματα που υπέβαλαν ο ευρωβουλευτής Γιώργος Κύρτσος και ο δημοσιογράφος Τάσος Τέλλογλου, οι οποίοι ήθελαν να μάθουν αν παρακολουθούνται από την ΕΥΠ.

Σύμφωνα με το Eurativ ο έλεγχος επιβεβαίωσε ότι και οι δύο ήταν υπό παρακολούθηση από την ΕΥΠ, αλλά οι σαφείς λόγοι και πάλι δεν αποκαλύφθηκαν καθώς οι επισυνδέσεις γίναν για λόγους «εθνικής ασφάλειας». Μάλιστα τονίζεται πως «η ανεξάρτητη αρχή αντιμετώπισε δυσκολίες κατά τη διενέργεια του ελεγκτικού ελέγχου».

Αυτές τις δυσκολίες φαίνεται να τις επέφερε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ισίδωρος Ντογιάκος, αξιολογώντας τον έλεγχο ως παράνομο. «Αρκετές πηγές επιβεβαίωσαν ότι ο νομικός σύμβουλος της εταιρείας, μετά από συνεννόηση με τον διευθύνοντα σύμβουλο, επιχείρησε να σταματήσει τον έλεγχο αμφισβητώντας την αρμοδιότητα της αρχής» τονίζει το Euractiv.

«Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ αντέδρασαν επικαλούμενοι τη συνταγματική τους αρμοδιότητα και επέμειναν στον έλεγχο. Η εταιρεία τους ενημέρωσε ότι θα επικοινωνήσει με τον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ισίδωρο Ντογιάκο, για οδηγίες. Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ ενημερώθηκαν τότε ότι η διαδικασία είναι παράνομη».

Οι εκπρόσωποι της ΑΔΑΕ φέρονται να επέμειναν στη διενέργεια του ελέγχου και συνέχισαν.

Η δήλωση του Γ. Κύρτσου στο documentonews.gr:

«Θεωρούσα ότι η παρακολούθησή μου είναι 100% βέβαιη γιατί είχα τις κατάλληλες πληροφορίες και τώρα η έρευνα της ΑΔΑΕ διέλυσε κάθε αμφιβολία.

Ζητώ δύο παραιτήσεις. Πρώτον, του πρωθυπουργού κ. Μητσοτάκη, ο οποίος με αντάμειψε για την υποστήριξή μου, όταν ήταν υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ και αργότερα όταν διεκδικούσε την πρωθυπουργία, με τους κοριούς του κράτους – παρακράτρους.

Θεωρώ, επίσης, ότι ο κ. Ντογιάκος, εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, πρέπει να πάει να κάνει μια άλλη δουλειά γιατί είναι φανερό ότι δεν έχει σχέση με τη Δικαιοσύνη που πρέπει να ελέγχει την εκτελεστική εξουσία και να εξασφαλίζει τα δικαιώματά μας στο πλαίσιο του ευρωπαϊκού κράτους δικαίου.

Τέλος, θέλω να εκφράσω τις ευχαριστίες μου ακόμα και την ευγνωμοσύνη μου στην ΑΔΑΕ που στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και ξεπέρασε όλα τα εμπόδια για να προστατέψει τα συνταγματικά μου δικαιώματα.

Θα δώσω συνέχεια στην Ελλάδα και την ΕΕ σε αυτήν τη θλιβερή υπόθεση. Μπορεί ο κ. Μητσοτάκης να δηλώνει ότι ήταν αντιστασιακός σε ηλικία 6 μηνών αλλά σε ώριμη πολιτική ηλικία πρέπει να του πω ότι έχει χουντική συμπεριφορά».