Η Γαλλία διώκει ποινικά την Uber από το 2014 έχοντας απαγορέψει την υπηρεσία UberPop, η οποία έδινε το δικαίωμα σε οδηγούς χωρίς άδεια ταξί να μεταφέρουν πελάτες ώστε να αποφευχθεί ο αθέμιτος ανταγωνισμός. ο δικαστήριο της Λιλ απευθύνθηκε στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για να εκφέρει άποψη για το εάν οι γαλλικές αρχές έπρεπε να έχουν ενημερώσει πρώτα την Κομισιόν, προτού περάσουν το συγκεκριμένο νόμο.
 
Σύμφωνα με την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου τα κράτη μέλη «μπορούν να απαγορεύσουν και να τιμωρήσουν τις παράνομες υπηρεσίες μεταφορών, όπως το UberPop χωρίς να απαιτείτει να έχουν ενημερώσει προηγουμένως την Κομισιόν».
 
Αυτό αποτελεί το δεύτερο πρόσφατο χτύπημα προς την εταιρεία ταξί μετά την απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου πως η Uber θα πρέπει να αντιμετωπίζεται σαν εταιρεία ταξί.Η εταιρεία από την πλευρά της, υποστήριζε ότι είναι εταιρεία ηλεκτρονικών υπηρεσιών και ως εκ τούτου θα πρέπει να υπόκειται στους κανόνες που ισχύουν για τις επιχειρήσεις ηλεκτρονικού εμπορίου στην ΕΕ.
 
Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα στην Ελλάδα η εταιρεία αποφάσισε να αναστείλει τη λειτουργία της υπηρεσίας της UberX. Μάλιστα, επικαλέστηκε τη νέα τοπική νομοθεσία που έχει ψηφιστεί και που επιβάλλει περιοριστικούς όρους στη λειτουργία της.