Όπως μετέδωσε το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος αποκάλυψε ότι πριν από την έναρξη της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών έστειλε επιστολή προς τις διοικήσεις των τεσσάρων συστημικών τραπεζών, στην οποία ζητούσε η προσφορά μετοχών να γίνει και για τους Έλληνες επενδυτές.
Συγκεκριμένα υποστήριξε πως η συμμετοχή των Ελλήνων επενδυτών θα είναι ιδιαίτερα υψηλή, μιας και η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου τη δεδομένη στιγμή γίνεται με αρκετά χαμηλές τιμές. Ο υπουργός Οικονομικών επισήμανε ότι οι τράπεζες δεν έχουν νομική, αλλά ηθική υποχρέωση να διαθέσουν μετοχές και στους Έλληνες επενδυτές.
Αναφερόμενος στο νέο πρόεδρο της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, τον καθηγητη κ. Χαράλαμπο Γκότση, υποστήριξε πως επελέγη από την κυβέρνηση όχι απλώς ως ένας τεχνοκράτης, αλλά ως ένας βαθύς γνώστης των οικονομικών με διευρυμένη άποψη για τον αναπτυξιακό ρόλο του Χρηματιστηρίου και της Κεφαλαιαγοράς.
Η Επιτροπή Δημοσίων Επιχειρήσεων, Τραπεζών, Οργανισμών Κοινής Ωφελείας και Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, της Βουλής, κατά πλειοψηφία (12 ναι, 1 όχι και 6 παρών) αποδέχθηκε την πρόταση του Υπουργού Οικονομικών για τον διορισμό στη θέση του Προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς κ. Χ. Γκότση.
Ο διορισμός του κ. Γκότση προκάλεσε την αντίδραση του βουλευτή της ΝΔ, κ. Γ.Τραγάκη, ο οποίος τόνισε στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής πως γίνεται αλλαγή προσώπου στην προεδρεία της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, πριν τη λήξη της θητείας του, για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού, καταπατώντας έτσι την ανεξαρτησία του θεσμού.