Μιλώντας στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», ανέφερε πως μία από τις πρώτες πολιτικές που προωθούνται είναι η ανασύνταξη του ΕΚΑΒ.

Ερωτηθείς σχετικά με τα προβλήματα στις υποδομές ο Υπουργός Υγείας τόνισε ότι, όντως τα νοσοκομεία είναι παλιά και θέλουν εκσυγχρονισμό, ενώ συμπλήρωσε πως «είναι η πρώτη φορά που διατίθενται 1,2 δισ. ευρώ από το Ταμείο Ανάκαμψης για τον εκσυγχρονισμό των νοσοκομείων της χώρας και ήδη έχουν αρχίσει οι ανακαινίσεις και ο εκσυγχρονισμός των κτηρίων». Παρουσίασε μία εντελώς διαφορετική εικόνα απ’ αυτή που βλέπουν και ζουν οι γιατροί καθημερινά αλλά και οι πολίτες.

Σε ότι αφορά στις ελλείψεις σε προσωπικό ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης δήλωσε πως οι ελλείψεις στα νοσοκομεία είναι ένα ευρύτερο ζήτημα που αφορά όλη την Ευρώπη, καθώς λείπουν 1 εκατ. υγειονομικοί εξαιτίας του κορονοϊού και της αλλαγής αγοράς εργασίας και αναφέρθηκε στον σχεδιασμό του υπουργείου για νέες προσλήψεις (!). Ειδικότερα, επεσήμανε πως «αυτή τη στιγμή είναι σε εξέλιξη περίπου 3.500 προσλήψεις νοσηλευτών και 800 ιατρών. Ενώ μέσα στο 2024 θα προκηρυχθούν προσλήψεις για 1.500 γιατρούς και 3.000 νοσηλευτές και επιπλέον 1.000 άτομα λοιπό προσωπικό».