Την Παρασκευή ήταν προγραμματισμένη πορεία φεμινιστικών οργανώσεων ενάντια στην έμφυλη βία στην Πλατεία Εξαρχείων. Η πορεία είχε ως αιτία τα πρόσφατα περιστατικά σεξουαλικών επιθέσεων σε γυναίκες στην πέριξ του Λόφου Στρέφη περιοχή, καθώς και την αδράνεια της αστυνομίας στο να αντιμετωπίσει αυτές τις επιθέσεις.

Ωστόσο, από νωρίς το απόγευμα έγινε σαφές ότι οι αστυνομικές δυνάμεις είχαν την πρόθεση να δυναμιτίσουν το κλίμα. Ήδη μία ώρα πριν την έναρξη της συγκέντρωσης δυνάμεις των ματ και ΟΠΚΕ είχαν περικυκλώσει την περιοχή.

Με την έναρξη της πορείας οι αστυνομικές δυνάμεις τής επιτέθηκαν με πρωτοφανή βιαιότητα, όπως περιγράφουν συμμετέχοντες και δημοσιογράφοι.

Ακολούθησε εγκλωβισμός διαδηλωτριών και κόσμου σε καφενείο της Πλατείας Εξαρχείων, όπου τελικώς κλούβες των ΜΑΤ χρησιμοποιήθηκαν για την προσαγωγή των ατόμων στη ΓΑΔΑ.

Στο σημείο βρέθηκε η Άννυ Παπαρρούσου δικηγόρος κάποιον εκ των ατόμων που βρέθηκαν εγκλωβισμένα και δήλωσε:

«Σήμερα στα Εξάρχεια έγινε μια πρωτοφανής επιχείρηση επίδειξης αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας χωρίς κανέναν λόγο. Άνθρωποι κρατήθηκαν σε ομηρεία, μπήκαν αστυνομικές δυνάμεις μέσα στα μαγαζιά. Ο ισχυρισμός ήταν ότι ήταν για αστυνομική προανάκριση, αυτό είναι ψευδές γιατί στην αλλη περιπτωση θα έπρεπε να παρίστανται οι δικηγόροι τους οποίους δεν τους άφησαν να προσεγγίσουν ποτέ να δουν τους εντολείς τους που τους είχαν καλέσει για να τους υπερασπιστούν, σύμφωνα με την ποινική δικονομία που νομίζουμε ότι ισχύει μέχρι σήμερα».

Βίντεο καταγράφουν την αγριότητα των αστυνομικών δυνάμεων.

https://twitter.com/anthrakorixos9/status/1550562006062833665

Η αστυνομία τελικά προχώρησε σε 60 προσαγωγές, 2 εκ των οποίων μετατράπηκαν σε συλλήψεις.