«Δεν είναι η πρώτη φορά που οι επιλογές αμφιλεγόμενων προσώπων από την κυβέρνηση του Κ. Μητσοτάκη σε σημαντικές θέσεις ευθύνης προκαλούν εύλογα ερωτηματικά και απορίες», αναφέρει ο τομεάρχης Εσωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, Κώστας Ζαχαριάδης στην ανακοίνωση του με την οποία ζητά εξηγήσεις από τον υφυπουργό Εσωτερικών Θεόδωρο Λιβάνιο, σχετικά με στενό του συνεργάτη για τον οποίο εκκρεμούν ερωτηματικά αναφορικά με την πρόσληψή του, καθώς σε βάρος του φέρεται να υπάρχει καταδικαστική απόφαση, ενώ έχει τιμωρηθεί με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία. Τις αποκαλύψεις έκανε η «Εφημερίδα των Συντακτών».

Στενός συνεργάτης του υφυπουργού Εσωτερικών, απότακτος αστυνομικός με καταδικαστική απόφαση σε βάρος του

Όπως αναφέρει ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης «το σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας των Συντακτών για στενό συνεργάτη του υφυπουργού Εσωτερικών, ο οποίος έχει απασχολήσει τη Δικαιοσύνη στο παρελθόν, φέρεται να έχει εις βάρος του καταδικαστική απόφαση και έχει τιμωρηθεί με απόταξη από την Ελληνική Αστυνομία».

Επίσης προσθέτει πως «ο εν λόγω μάλιστα συνεργάτης του κ. Λιβάνιου δραστηριοποιείται σε σημαντικά θέματα διαχείρισης του υπουργείου Εσωτερικών και εμφανίζεται άλλοτε ως νομικός και άλλοτε ως ειδικός σύμβουλος, χωρίς παράλληλα να υπάρχει πουθενά το ΦΕΚ διορισμού».

Ακόμα ο Κ. Ζαχαριάδης σημειώνει ότι «για μία ακόμα φορά, η κυβέρνηση καλείται δια μέσω του αρμόδιου υπουργού να ξεκαθαρίσει τι συμβαίνει με αυτή την υπόθεση και να δώσει πειστικές απαντήσεις σε τρία απλά ερωτήματα:

  • Με ποια ακριβώς ιδιότητα βρίσκεται ο συγκεκριμένος άνθρωπος στο γραφείο του υφυπουργού Εσωτερικών και ποιοι ήταν οι λόγοι της απόταξής του από την ΕΛ.ΑΣ.;
  • Βάση ποιας εμπειρίας κρίθηκε από την κυβέρνηση ως εμπειρογνώμονας στη διαχείριση άκρως σοβαρών ζητημάτων όπως η διαχείριση και εκτέλεση αναπτυξιακών προγραμμάτων;
  • Για ποιο λόγο δεν υπάρχει το ΦΕΚ του διορισμού;»

Τέλος σε δεικτικό ύφος ο τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία σχολιάζει: «φαίνεται τελικά πως στο επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη, του κ. Θεοδωρικάκου, του κ. Λιβάνιου η εξαπάτηση και η fake αριστεία αποτελούν κάποιου είδους προσόν που εκτιμάται ιδιαιτέρως. Οι πολίτες βλέπουν, ξέρουν, παρακολουθούν και ζητούν απαντήσεις».