«Αυτό δεν λέγεται σχεδιασμός για τη τουριστική περίοδο που έρχεται. Ήδη θα έπρεπε να έχουν στελεχωθεί όχι μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών, αλλά και οι υγειονομικές μονάδες με προσλήψεις προσωπικού και όχι να πιέζουν οι διοικήσεις το κατακουρασμένο προσωπικό των νοσοκομείων να μετακινηθεί στα νησιά για μία εβδομάδα δήθεν εθελοντικά» σημειώνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ και ασκεί σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση σχετικά με τα υψηλά ποσοστά εμβολιασμού των νησιωτών που επιχειρεί να παρουσιάσει, προσπαθώντας να καταστήσει τη χώρα ασφαλή τουριστικό προορισμό.

Όπως επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η ΠΟΕΔΗΝ, φέρνοντας ως παράδειγμα τη Σαντορίνη, που εκτός από το ότι θα υποδεχθεί τους τουρίστες με κενά, το νοσοκομείο της εξυπηρετεί και γύρω νησιά όπως η Ίος και η Φολέγανδρος, «μέχρι τώρα στο νησί έχουν εμβολιαστεί 4.000 κάτοικοι από τους συνολικά 10.000 γεγονός που σημαίνει πώς ο εμβολιασμός των μόνιμων κατοίκων θα ολοκληρωθεί τέλος Ιουλίου. Τα εμβολιαστικά κέντρα δεν έχουν στελεχωθεί με νέο προσωπικό αλλά τα κενά θα κληθούν να καλύψουν γιατροί και νοσηλευτές από νοσοκομεία της Αττικής και της Μακεδονίας που θα μετακινηθούν».

«Αυτό δεν λέγεται σχεδιασμός για τη τουριστική περίοδο που έρχεται. Ήδη θα έπρεπε να έχουν στελεχωθεί όχι μόνο τα εμβολιαστικά κέντρα των νησιών, αλλά και οι υγειονομικές μονάδες με προσλήψεις προσωπικού και όχι να πιέζουν οι διοικήσεις το κατακουρασμένο προσωπικό των νοσοκομείων να μετακινηθεί στα νησιά για μία εβδομάδα δήθεν εθελοντικά» σημειώνει η ΠΟΕΔΗΝ. Σημειώνεται ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει ανακοινώσει ότι στόχος είναι ο καθολικός εμβολιασμός όλων των νησιών της Ελλάδας, με εξαίρεση την Κρήτη, έως το τέλος του Ιουνίου.

Επισημαίνει μάλιστα ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο «το τμήμα επειγόντων περιστατικών, μαζί με τη διαλογή περιστατικών κορονοϊού καλύπτονται μόνο από ένα γενικό γιατρό που μεταφέρθηκε από το κέντρο Υγείας που έκλεισε ο οποίος δεν λαμβάνει το επίδομα ευθύνης όπως και οι άλλοι γιατροί που μεταφέρθηκαν από το κέντρο υγείας».

Επιπλέον, «η Παθολογική Κλινική του νοσοκομείου ειδικά τώρα με τη νοσηλεία και περιστατικών κορονοϊού καλύπτεται από 1 Νοεμβρίου μόνο από έναν παθολόγο. Επίσης, το Νοσοκομείο καλύπτεται μόνο από έναν ορθοπεδικό, όταν ξέρουμε τις αυξημένες ανάγκες το καλοκαίρι λόγω ατυχημάτων, έχει μείνει με έναν καρδιολόγο, ενώ από τον περσινό Δεκέμβρη είναι έναν αναισθησιολόγο ο οποίος μάλιστα είχε πάρει άδεια και δεν υπήρχε κανείς. Αν χρειάζονταν διασωλήνωση κάποιος ασθενής; Τώρα έφεραν αναισθησιολόγο για λίγες ημέρες με μετακίνηση από το νοσοκομείο της Νίκαιας» επισημαίνει η ΠΟΕΔΗΝ και τονίζει ότι στο συγκεκριμένο νοσοκομείο υπάρχει τους τελευταίους τέσσερις μήνες ένας μικροβιολόγος, ένας νευρολόγος, και δύο παιδίατροι.