Ο σύλλογος εργαζομένων σε Δαφνί και Δρομοκαΐτειο έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 8 το πρωί έως τις 13:00 το μεσημέρι, ενώ έχει προγραμματιστεί συνάντηση στο υπουργείο Υγείας με την υφυπουργό Υγείας Ζέτα Μακρή με θέμα την ψυχιατρική μεταρρύθμιση.

Παράλληλα, εργαζόμενοι του Δρομοκαΐτειου προχώρησαν το πρωί σε συμβολικό χτίσιμο της εισόδου του νοσοκομείου, εκφράζοντας τη διαμαρτυρία τους για το πρόγραμμα διαθεσιμότητας.

Αναφερόμενος στην κίνηση των εργαζομένων, ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε λόγο για γραφικότητες και σόου. «Το εκλαμβάνω ως γραφικότητα, αν το εκλάβω ως παράνομη πράξη πρέπει να πράξω διαφορετικά. Ο καθένας θέλει να κάνει το σόου του», δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στο Mega.

Την Παρασκευή η αρμόδια υφυπουργός Υγείας, Ζέττα Μακρή, δήλωσε πως υπάρχει η σκέψη της διαθεσιμότητας και της κινητικότητας, αλλά  υπάρχει και η απόφαση να μη χαθεί καμιά θέση εργασίας. Τίποτα δεν θα γίνει ερήμην των εργαζομένων – «όλα θα γίνουν γρήγορα και με τη συμμετοχή τους», διαβεβαίωσε.

Ο υπουργός Υγείας επιβεβαίωσε ότι τίθεται σε εφαρμογή πρόγραμμα διαθεσιμότητας για τους εργαζόμενους στα ψυχιατρικά νοσοκομεία, ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερα στοιχεία, λέγοντας ότι πρόκειται να ανακοινώσει τους σχεδιασμούς του επισήμως σε λίγα 24ωρα.

«Εν κρυπτώ και πίσω από την πλάτη των εργαζομένων προχωρούν και σχεδιάζουν. Ετοίμαζαν μετακίνηση τριών κλινικών, προς Σισμανόγλειο, Σωτηρία, Πολυκλινική και μετακίνηση όλης της Τεχνικής Υπηρεσίας, όλων των οδηγων και διαθεσιμότητα 30 διοικητικών μέσα σε 25 ημέρες», τονίζουν σε ανακοίνωση τους οι εργαζόμενοι, εκφράζοντας παράλληλα επιφυλάξεις για τις δεσμεύσεις που δίνονται.

«Η υφυπουργός και ο υπουργός σαφώς βρίσκονται προ της λήψης απόφασης για διαθεσιμότητες. Διαχείριση της κατάστασης και των εντυπώσεων- επιπτώσεων απλά θέλουν να κάνουν», προσθέτουν.