Το ποιoς θα πιστωθεί όχι μόνον την αλλαγή σελίδας σε ό,τι αφορά τα Μνημόνια, αλλά και τη βεντάλια των κοινωνικών δράσεων και των οικονομικών ενισχύσεων που έχει σχεδιάσει η κυβέρνηση, αποτελεί καθοριστικό στοιχείο και για τα δύο κόμματα, καθένα εκ των οποίων κατέρχεται με διαφορετικές επιδιώξεις στον εκλογικό στίβο, σημειώνει η «Καθημερινή».
 
 Λίγη ώρα μετά τις κυβερνητικές ανακοινώσεις για το θέμα της δημιουργίας υποδομών για αστέγους στο κέντρο της Αθήνας, η Χαρ. Τρικούπη γνωστοποιούσε την εντονότατη ενόχληση του κ. Ευάγγελου Βενιζέλου (ο οποίος τη Μεγάλη Δευτέρα βρισκόταν εκτός Ελλάδος).

Και τούτο διότι, όπως έλεγαν, στη σύσκεψη όχι απλώς δεν προσεκλήθησαν οι εντεταλμένοι από το ΠΑΣΟΚ για τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά στη Χαρ. Τρικούπη πληροφορήθηκαν για το θέμα από τα Μέσα Ενημέρωσης. 

Ούτε ο υφυπουργός Εργασίας κ. Β. Κεγκέρογλου ούτε η γενική γραμματέας Πρόνοιας κυρία Έφη Πέγκου προσεκλήθησαν. Το γεγονός αυτό προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Χαρ. Τρικούπη, η οποία χαρακτήρισε τη σύσκεψη «παλαιοκομματικού χαρακτήρα με λογική μαυρογιαλούρου, που προσβάλλει τη θεσμική λειτουργία της κυβέρνησης».

Η σύσκεψη είχε αντικείμενο την αξιοποίηση ακινήτων που βρίσκονται στη δικαιοδοσία του Δημοσίου για τη στέγαση αστέγων και την παροχή βασικών υπηρεσιών, όπως ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ώστε να επιταχυνθεί η επανένταξή τους στην κοινωνία.
 

Οι ενστάσεις του ΠαΣοΚ, αναφέρει το vima.gr, δεν αφορούν μόνο το θεσμικό ολίσθημα, όπως λένε, καθώς μια κορυφαία πρωτοβουλία της κυβέρνησης -20 εκατ. ευρώ από το πρωτογενές πλεόνασμα θα δοθεί για τους αστέγους-  για μια εξαιρετικά ευαίσθητη κοινωνική ομάδα, επιχειρήθηκε να μετατραπεί σε προεκλογικό «χαρτί» στα χέρια της ΝΔ.

Αφορούν και την ουσία: Όλο το πρόγραμμα για την ανακούφιση των αστέγων το προετοίμαζε για μακρό διάστημα ο κ. Κεγκέρογλου, καθώς εμπλέκονται σε αυτό όλες οι δομές του προνοιακού κράτους, από τους δήμους μέχρι τις ΜΚΟ. Επιλέον, ο κ. Ευ. Βενιζέλος, από την πρώτη στιγμή που ξεκίνησε η συζήτηση για τη διανομή του πρωτογενούς πλεονάσματος επέμενε ότι θα πρέπει ένα μέρος του να καλύψει τις ανάγκες των πιο ευαίσθητων ομάδων με προτεραιότητα την ιατροφαρμακευτική κάλυψη όλων, και των απόρων και των άστεγων.