Επικαλούμενος στοιχεία που δεν ευσταθούν στο ελάχιστο, τα οποία κατά τα λεγόμενά του είχε κοιτάξει «λίγο πριν» τη συζήτηση στη Βουλή, παρενέβη ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης την Τρίτη στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά την συζήτηση και ψήφιση επί της αρχής του σχεδίου νόμου «Θέσπιση, περιεχόμενο και διαδικασία έκδοσης Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID-19 (Α’ 87) και ειδικότερες εγγυήσεις για την προστασία των δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα».

Κρατώντας «το θετικό», ο πρωθυπουργός, που είχε αναφερθεί προηγουμένως στο «εξαιρετικά στενάχωρο γεγονός» ότι «μόνο πέντε» από τα άτομα που εισήχθησαν σε ΜΕΘ ήταν εμβολιασμένα, με τη συντριπτική πλειοψηφία να είναι «κατ’ επιλογήν» ανεμβολίαστη, προέβη σε μια εξόφθαλμη παραποίηση των επιδημιολογικών δεδομένων σε ό,τι αφορά στους διασωληνωμένους ασθενείς. «Κοίταζα λίγο τα στοιχεία: πριν από ένα μήνα στις αρχές του Απριλίου είχαμε παραπάνω από 800 συμπολίτες μας διασωληνωμένους. Σήμερα είναι κάτω από τους 360 και εκτιμούμε ότι αυτή η πορεία αποκλιμάκωσης θα συνεχιστεί καθώς και η πορεία των νέων νοσηλειών έχει μειωθεί δραματικά και αυτό οφείλεται σε ένα βασικά λόγο: οφείλεται στον εμβολιασμό» ισχυρίστηκε, εκτιθέμενος για μία ακόμη φορά σε ό,τι αφορά στην γνώση του για την εξέλιξη της πανδημίας στη χώρα.

Σε πλήρη αντίθεση με τα λεγόμενα του Κ. Μητσοτάκη έρχονται ωστόσο τα δεδομένα για τους διασωληνωμένους ασθενείς των τελευταίων τεσσάρων μηνών, καθώς σύμφωνα με την επισκόπηση για την πορεία της πανδημίας που δημοσιεύει καθημερινά ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η τελευταία φορά που διασωληνωμένοι δεν υπερέβαιναν τους 360, τοποθετείται χρονικά στις 24 Φεβρουαρίου 2021. Μάλιστα, σύμφωνα με τα πλέον πρόσφατα δεδομένα που ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ, κατά το τελευταίο 24ωρο οι νέες διασωληνώσεις ανήλθαν σε 381, ενώ κατά την πρώτη εβδομάδα του Ιουνίου οι διασωληνωμένοι κυμαίνονταν από 482 (1/6) έως 392 (7/6), με τον Πρωθυπουργό να κάνει λόγο για «κάτω από τους 360» όταν ακόμη ίσχυε η έκθεση του ΕΟΔΥ που ανακοίνωνε 392 διασωληνώσεις.

Υπενθυμίζεται πως νωρίτερα ο πρωθυπουργός χαρακτήρισε λυπηρό το γεγονός ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των συμπολιτών μας που νοσηλεύονται, που ασθενούν βαριά στις εντατικές μας και που δυστυχώς κάποιοι απ’ αυτούς χάνουν τη ζωή τους, είναι συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανεμβολίαστοι» μεταθέτοντας για άλλη μία φορά την ευθύνη σε εκείνους, με τον Γενικό Γραμματέα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, να έχει καταρρίψει ήδη από το πρωί τον ισχυρισμό, δηλώνοντας στο MEGA πως δεν υπάρχουν ούτε αρκετά εμβόλια ούτε αρκετά διαθέσιμα ραντεβού και να υπογραμμίζει ότι «υπάρχει μεγαλύτερη ζήτηση από ό,τι κάλυψη» και πως απέχουμε πολύ από τη διαθεσιμότητα ραντεβού για όλους.

Διαβάστε περισσότερα εδώ:

Πολίτες δύο ταχυτήτων και υποχρεωτικοί εμβολιασμοί… χωρίς εμβόλια και ραντεβού