«Θεωρούμε απαράδεκτο και αδιανόητο ότι επιλέχθηκε να διασπαστεί ο χώρος των καθισμάτων της αξιωματικής αντιπολίτευσης ώστε να μην υπάρχει συνέχεια των θέσεων των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, κάτι το οποίο είναι πρωτοφανές για τα κοινοβουλευτικά δεδομένα» σημειώνει και προσθέτει στην επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής: «Θεωρούμε, επίσης απαράδεκτο ότι επιλέχθηκε η τοποθέτηση του κόμματος Σπαρτιάτες στα έδρανα της αριστεράς στη Βουλή, κάτι αναντίστοιχο με την ιστορία της Βουλής και γενικότερα των κοινοβουλίων αλλά και με τον κοινοβουλευτικό κανόνα».
Παράλληλα, ο κ. Φάμελλος υπογραμμίζει «δεν μπορεί να ξεκινήσει η κοινοβουλευτική περίοδος με τόσο σοβαρές παραβιάσεις των κανόνων και της δεοντολογίας», καλώντας τον κ. Τασούλα να προβεί σε άμεση αποκατάσταση.

Υπενθυμίζεται ότι παρέμβαση έκανε ο Αλέξης Τσίπρας στην συνεδρίαση της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ. Παίρνοντας τον λόγο είπε ότι από την Γαλλική Επανάσταση και μετά είθισται η Αριστερά να κάθεται στην αριστερή πλευρά της Ολομέλειας, η Δεξιά στην δεξιά πλευρά και οι νεοναζί στα άκρα.

Η επιστολή του Σωκράτη Φάμελλου:

Επιστολή

Στο μεταξύ, να μην ψηφίσει για αντιπρόεδρο της Βουλής από τα ακροδεξιά κόμματα «Σπαρτιάτες» και «Νίκη», προσανατολίζεται ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σύμφωνα με πληροφορίες.

Όπως επισημαίνουν οι ίδιες πηγές με αυτή την απόφαση ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ επιλέγει να στείλει μήνυμα πως δεν προτίθεται να νομιμοποιήσει την ακροδεξιά εκπροσώπηση στη Βουλή.