Φάμελλος: Βάζω θέμα λάθους πολιτικής της ηγεσίας – Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Κασσελάκη
«Δεν έχω μία ανάγνωση προσωπικών στάσεων. Δεν είμαι ούτε σύμμαχος ούτε αντίπαλος του Στέφανου Κασσελάκη. Θέλω έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η στάση αυτή, μας οδηγεί σε έναν μικρότερο ΣΥΡΙΖΑ με έναν αναίτιο διχασμό» ,τόνισε ο Σωκράτης Φάμελλος, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Συνέχισε λέγοντας ότι «έχω ένα δίλημμα: Θέλουμε έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ που θα είναι ο πυρήνας της προοδευτικής παράταξης και που θα έχει πλατιά κοινωνική απήχηση ή έναν μικρό ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έχει συνέχεια εσωστρέφεια και διχασμούς; Η χθεσινή επιλογή ήταν ακατανόητη, διχαστικήκαι δεν συνάδει με έναν μεγάλο ΣΥΡΙΖΑ. Η χθεσινή τοποθέτηση δεν εκφράζει τον ενιαίο ΣΥΡΙΖΑ».
«Η εισήγηση του προέδρου δημιούργησε ένα τεράστιο εσωτερικό πρόβλημα στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε ο κ. Φάμελλος, θέτοντας ερωτήματα γύρω από την απόφαση Κασσελάκη, την ώρα που η Κοινοβουλευτική Ομάδα είχε «μία πάρα πολύ καλή παρουσία». Τόνισε επίσης ότι ο Στέφανος Κασσελάκης δεν έδωσε εξηγήσεις για τις αλλαγές, ώστε να ζητηθεί αν κάτι δεν λειτουργούσε σωστά. Ο μέχρι πρότινος επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, ανέφερε ακόμα πως με αυτή την κίνηση «ο πρόεδρος αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα του κόμματος», ενώ υπογράμμισε ότι για εκείνον «η ενότητα και η συλλογικότητα είναι πρωταρχικής σημασίας».
«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει συλλογικές διαδικασίες και δεν έχει σε τίποτα να φοβηθεί τα μέλη του. Έχω θέσει θέμα πολιτικής της ηγεσίας. Και εσείς μπορείτε να το μεταφράσετε όπως θέλετε» ανέφερε επίσης σε άλλο σημείο.
«Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε ενημερωθεί ότι με αυτή την επιλογή θα δημιουργούσε ένα σοβαρό εσωκομματικό πρόβλημα. Επέλεξε να το δημιουργήσει την ώρα που στην κοινωνία υπάρχουν σημαντικά προβλήματα με την καταστροφική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Δημιουργούμε ένα εσωκομματικό θέμα αντί να λύσουμε τα προβλήματα της κοινωνίας. Ο πρόεδρος με αυτή την κίνηση αμφισβήτησε την ενότητα και τη συλλογικότητα. Υποχρεώθηκα να δηλώσω τη διαφωνία μου στην Κοινοβουλευτική Ομάδα, γιατί η εισήγηση του προέδρου έρχεται σε αντίθεση με την απόφαση του Συνεδρίου και σε αντίθεση με αυτό που θέλει η βάση».