«Την υποψηφιότητά μου υποστηρίζει πάντα η πλειονότητα των ψηφοφόρων της κεντροδεξιάς, το πιστεύω αυτό και το απέδειξα σήμερα το απόγευμα» εξήγησε ο Φρανσουά Φιγιόν, που παραχώρησε συνέντευξη στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο France 2, μετά τη συγκέντρωση που διοργάνωσε, με τη συμμετοχή χιλιάδων υποστηρικτών του, στο Παρίσι.

«Το δικό μου πρόγραμμα είναι το μοναδικό που μπορεί να συμβάλει στην εθνική ανασυγκρότηση (…), δεν υπάρχει εναλλακτική, δεν υπάρχει (άλλο) σχέδιο που μπορεί να συμβάλει πραγματικά στην ανασυγκρότηση της χώρας» επέμεινε. Στη συνέντευξή του στη France 2 ο Φιγιόν ρωτήθηκε άμεσα εάν θα αποσυρθεί. «Η απάντηση είναι όχι. Δεν βλέπω κανένα λόγο να το κάνω», απάντησε. Κατόπιν επισήμανε ότι είναι ανοικτός σε συζητήσεις.

«Θέλω να πείσω τους φίλους μου ότι το πρόγραμμά μου είναι το μοναδικό που μπορεί να οδηγήσει στην ανάκαμψη της χώρας».

Νωρίτερα την Κυριακή, ο Φρανσουά Φιγιόν αναγνώρισε ενώπιον των υποστηρικτών του το «μερίδιο ευθύνης» που του αναλογεί, στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η προεκλογική του εκστρατεία που βρίσκεται στη δίνη του σκανδάλου περί αργομισθίας της συζύγου του και των δύο του παιδιών.

Διαβεβαίωσε ωστόσο για την αθωότητά του, υπογραμμίζοντας ότι είναι ένας «τίμιος» άνθρωπος, που «πέρασε την ζωή του υπηρετώντας το γενικό συμφέρον». Τη Δευτέρα,  αναμένεται να συγκληθεί η πολιτική επιτροπή του κόμματος του Φιγιόν, των Ρεπουμπλικάνων, για να «εκτιμηθεί η κατάσταση» που έχει διαμορφωθεί.