Οι πολεμικές επιχειρήσεις συνεχίζονται εδώ και τρεις εβδομάδες από την κατάληψη της πόλης από τους ισλαμιστές αντάρτες, που χρησιμοποιούν τους αμάχους, ως ανθρώπινες ασπίδες.
 
Καθώς βρισκόταν σε εξέλιξη τελετή μνήμης για την επέτειο με τη συμμετοχή αντρών των σωστικών συνεργείων, στρατιωτών και πυροσβεστών, τρία επιθετικά αεροσκάφη OV-10 διέσχιζαν τον συννεφιασμένο ουρανό, βομβαρδίζοντας περιοχές στις οποίες έχουν οχυρωθεί οι αντάρτες.
 
«Στους αδερφούς μας μουσουλμάνους, θέλουμε να τους πούμε να σταματήσουν αυτή την μάχη χωρίς νόημα, επειδή είμαστε όλοι μουσουλμάνοι» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της πόλης, Μαμιντάι Άντιονγκ Τζ..
 
Σχεδόν όλος ο πληθυσμός της πόλης, περίπου 200.000 άνθρωποι, έχουν φύγει από την πόλη, ενώ υπολογίζεται πως περίπου 500-1.000 άμαχοι έχουν μείνει εγκλωβισμένοι. Σύμφωνα με το Reuters, ο αριθμός των δυνάμεων ασφαλείας που σκοτώθηκαν στη μάχη μέχρι στιγμής εκτιμόνται στους 58, ενώ ο αριθμός των πολιτών ξεπερνά τους 20.
 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της χώρας, Ροντρίγκο Ντουτέρτε, η μάχη στο Μαράουι είναι σοβαρή, ενώ υποστηρίζει πως την επίθεση έχει διατάξει η ηγεσία του «Ισλαμικού Κράτους».