Ο τυφώνας «Τεμπίν», που σάρωσε από την Παρασκευή έως και την Κυριακή τις νότιες Φιλιππίνες, προκαλώντας πλημμύρες και κατολισθήσεις, άφησε πίσω της περισσότερους από 230 νεκρούς. Σύμφωνα με τις αρχές της χώρας, συνολικά 390 άνθρωποι έχουν πεθάνει ή αγνοούνται. Το Βιετνάμ θα είναι η επόμενη χώρα που θα πλήξει ο τυφώνας.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Guardian, περισσότεροι από 230 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από την καταιγίδα «Τεμπίν» που σάρωσε το τελευταίο τριήμερο τις νότιες Φιλιππίνες. Τουλάχιστον 52.000 άνθρωποι απομακρύνθηκαν τις κατοικίες τους, μετά από απόφαση των Αρχών της χώρας.

Ο «Τεμπίν» απομακρύνθηκε από το αρχιπέλαγος το πρωί της Κυριακής και κατευθύνεται στη Νότια Σινική Θάλασσα. Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι η καταιγίδα μπορεί να πλήξει τη Δευτέρα το Βιετνάμ.

Το Βιετνάμ βρίσκεται σε κατάσταση επιφυλακής, καθώς τουλάχιστον 74.000 άνθρωποι έχουν απομακρυνθεί από κατοικίες στις περιοχές όπου αναμένεται να χτυπήσει ο τυφώνας. Παράλληλα, οι Αρχές της χώρας είναι έτοιμες να μετακινήσουν 1 εκατομμύριο ανθρώπους από 15 επαρχίες που κινδυνεύουν από τον «Τεμπίν».