Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, μέσω ενός άρθρο του που δημοσίευσε στην εφημερίδα «Τα ΝΕΑ», επιτίθεται στη ΝΔ τονίζοντας πως ο πρόεδρος της «ζει μέρες (Σ)Ταλίν» και ότι «είναι  ενδεικτικό της παλινδρόμησής της στο τρίπτυχο “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”».
 
«Στην Ελλάδα, το αντιπολιτευτικό κρεσέντο του κ. Μητσοτάκη, που ζει μέρες …(Σ)Ταλίν, εξελίχθηκε σε ακόμη ένα μεγαλειώδες φιάσκο, αφού διαφοροποιήθηκαν από αυτό παράγοντες της καραμανλικής πτέρυγας της ΝΔ, η ΔΗΣΥ, το ΠΟΤΑΜΙ και άλλες προσωπικότητες της αντιπολίτευσης» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ν. Φίλης.
 
 «Καθώς η χώρα παλεύει να βγει από την οικονομική κρίση, βρίσκεται αντιμέτωπη με αντιπαραθέσεις που μπορεί να μοιάζουν παρωχημένες, αλλά αφορούν το μέλλον της. Το εμφυλιοπολεμικό κλίμα που έχει ενστερνιστεί η αξιωματική αντιπολίτευση, είναι ενδεικτικό της παλινδρόμησής της στο τρίπτυχο “Πατρίς, Θρησκεία, Οικογένεια”, που χρεοκόπησε οριστικά με την πτώση της χούντας και την εθνική συμφορά της Κύπρου», είπε μεταξύ άλλων.
 
 «Δεν πρωτοτυπεί η εγχώρια Δεξιά, παρότι υπερβάλλει, επειδή διακατέχεται από το στερητικό σύνδρομο της εξουσίας. Το ίδιο και ο φιλικός της Τύπος που άλλοτε “αποκαλύπτει” τον Τσίπρα ως Μαδούρο και άλλοτε ως Στάλιν!». Και συμπληρώνει: «Σ’ αυτή την επιχείρηση διαστρέβλωσης της ιστορίας για να δικαιολογηθούν οι κοινωνικές αδικίες, εντάσσεται και η προσπάθεια ορισμένων κυρίαρχων κύκλων να εξισώσουν τα εγκλήματα του Ναζισμού με εκείνα που διέπραξαν τα σταλινικά κομμουνιστικά καθεστώτα».
 
«Σε μια χώρα που η Ανανεωτική Αριστερά, ακόμη και με διάσπαση, οδηγήθηκε σε ρήξη με τον σταλινισμό, διακηρύσσοντας ότι “Ο σοσιαλισμός ή θα είναι δημοκρατικός ή δεν θα υπάρξει”, η διαστρέβλωση της ιστορίας με προφανή στόχευση την πολιτική παραπλάνηση του λαού, μετατρέπεται σε μπούμερανγκ σε βάρος των εμπνευστών αυτής της επιχείρησης. Πώς να εξηγήσεις στα σημερινά παιδιά, ότι ο Στάλιν ήταν ο ίδιος με τον Χίτλερ, όταν σε όλα τα βιβλία της ιστορίας μαθαίνουν ότι ο Χίτλερ ηττήθηκε επειδή οι ηγέτες του φιλελεύθερου καπιταλισμού του Μεσοπολέμου, Τσώρτσιλ και Ρούσβελτ, συμμάχησαν με την Σοβιετική Ένωση του Στάλιν;» αναφέρει καταλήγοντας.