Υπενθυμίζεται πως ο ΕΦΚΑ προχώρησε σε απαράδεκτη απόφαση ζητώντας την εφάπαξ επιστροφή του ποσού των 28.726€ που έλαβε ως επίδομα παραπληγίας φοιτητής του Πολυτεχνείου μετά από το πρόβλημα υγείας του έμεινε με αναγνωρισμένο ποσοστό αναπηρίας στο 80%.

«Μας γεμίζει οργή για άλλη μια φορά να βλέπουμε την βαρβαρότητα αυτού του κράτους να χτυπάει έναν ακόμη συνάδελφο μας», σημειώνουν οι φοιτητικοί σύλλογοι και προσθέτουν: «Όλα αυτά τα χρόνια χωρίς να παίρνεται κανένα ουσιαστικό μέτρο για την ασφάλεια του, την αποκατάσταση της υγείας του και το μοναδικό επίδομα που πήρε τώρα να του ζητάνε να επιστραφεί και μάλιστα με τόκους (!) Είναι το ίδιο απάνθρωπο και εχθρικό κράτος, που με ευθύνη όλων των κυβερνήσεων έχει αφήσει απροστάτευτο το λαό στις πυρκαγιές και τις πλημμύρες, οδήγησε στο προδιαγεγραμμένο έγκλημα στα Τέμπη, που έχει φέρει το ΕΣΥ σε αυτή την κατάσταση, και συνεχίζει να απαξιώνει την ανθρώπινη ζωή. Μετά από χρόνια ταλαιπωρίας και δυσκολιών δεν θα πάρουν πίσω ακόμη και τα ψίχουλα που του έδωσαν! Τα κέρδη τους δεν θα μπαίνουν πάνω από τις ζωές μας!

Η ζωή του και οι δικές μας δεν είναι κόστος! Δεν μπορούμε να δεχτούμε αυτή την απαράδεκτη ενέργεια σε βάρος του συμφοιτητή μας.

Εδώ και τώρα να παρθεί πίσω αυτή η απαράδεκτη απόφαση! Εδώ και τώρα να ανακαλέσουν! Κάνουμε για άλλη μια φορά ξεκάθαρο πως δεν είναι μόνος του! Όπως όλο το προηγούμενο διάστημα δείξαμε την αλληλεγγύη μας σε όλο το λαό της χώρας, το ίδιο θα συνεχίσουμε να κάνουμε!».

Οι φοιτητικοί σύλλογοι απαιτούν:

Να αποσυρθεί τώρα η απαράδεκτη απόφαση και να επανέλθει άμεσα η χορήγηση επιδόματος στον 24χρονο στην πληρότητα του

Να διαγραφεί οποιοδήποτε πιθανό χρέος αξιώνουν σε βάρος του ο ΕΦΚΑ ή οποιαδήποτε άλλη υπηρεσία.

Να εξασφαλιστούν όλες οι απαραίτητες θεραπείες του 24χρονου, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση του ίδιου ή της οικογένειας του.

Ο ίδιος και η οικογένεια του να απαλλαγούν από τα δημοτικά τέλη καθώς και όλες τις φορολογικές επιβαρύνσεις.