Φωτιά στο Πικέρμι: Προς Σπάτα κατευθύνονται οι φλόγες – «Έχουν καεί 5-6 σπίτια» λέει ο δήμαρχος Σπάτων

Η φωτιά, η οποία εξαπλώθηκε πολύ γρήγορα, πλέον κινείται προς την περιοχή των Σπάτων, προκαλώντας σοβαρές καταστροφές σε κατοικίες. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Σπάτων, Δημήτρη Μάρκου, έχουν καεί τουλάχιστον 5 με 6 σπίτια και αυτοκίνητα. Επιπλέον, ο αντιδήμαρχος Σπάτων, Πέτρος Πουλάκης, ανέφερε στο ΕΡΤNews πως η πυρκαγιά, λίγο μετά τις 19:15, κατευθύνεται προς την περιοχή Λιοφύτη του δήμου Σπάτων-Αρτέμιδας.
Λόγω της φωτιάς, έχει σταλεί μήνυμα από το 112 για άμεση απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο, Ήμερος Πεύκος και Βουνόπολη προς το Γήπεδο Αρτέμιδας. Παράλληλα, σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, έχουν πραγματοποιηθεί 51 απεγκλωβισμοί από αυτές τις περιοχές.
Η Πυροσβεστική αναφέρει ότι η κατάσταση βελτιώνεται σταδιακά, με τις δυνάμεις να δίνουν μάχη ενάντια σε διάσπαρτες εστίες και αναζωπυρώσεις. Το μεγάλο στοίχημα είναι να ελεγχθεί το κύριο μέτωπο που κινείται προς τα Σπάτα, ώστε να διευκολυνθεί το έργο των εναέριων μέσων πριν τη δύση του ήλιου.
Λίγο μετά τις 19:15 άνοιξαν και πάλι τα δύο ρεύματα κυκλοφορίας της Λεωφόρου Μαραθώνος. Νωρίτερα είχε διακοπεί η κυκλοφορία από τη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Αλ. Φλέμινγκ (ρεύμα προς Αθήνα) και από τη συμβολή της Μαραθώνος με την οδό Αγίου Δημητρίου (ρεύμα προς Μαραθώνα).
Νωρίτερα είχε σταλεί επίσης μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση των κατοίκων από τις περιοχές Αγία Κυριακή, Έτος Στέκο και Ήμερος Πεύκος προς το Γήπεδο Αρτέμιδας. Στις εν λόγω περιοχές, καθώς και στη Βουνόπολη, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. πραγματοποιούν περιπολίες και καλούν τους κατοίκους να απομακρυνθούν για λόγους ασφαλείας.